Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Delije napale arapsku grupu navijača PSG-a, jedan “Zvezdaš” teže povrijeđen (VIDEO)

delije

Zvezda je doživjela najteži evropski poraz u klupskoj historiji. Srpski prvak je u prvom kolu iznenadio favorizirani Napoli odigravši 0:0, no u drugom kolu doživio je pravi debakl. Crvena zvezda dobro se držala prvih 20 minuta, ali onda je primila šest komada od Parižana u Ligi prvaka.

Međutim, nije samo na terenu bila borba. Nakon utakmice došlo je do velikog sukoba navijača. Spominje se da je u krvavom obračunu sudjelovalo oko 300 do 400 ljudi.

Delije su se potukle s domaćim navijačima, a sve je trajalo dok policija nije upotrijebila suzavac i pendreke kako bi ih rastjerala. Francuski mediji ističu kako je u tučnjavi srpski navijač teško povrijeđen, a svjedoci kažu da je grupa navijača PSG-a gazila po navijaču Zvezde koji je ležao na podu.

Navijači Zvezde nisu uopće smjeli biti na stadionu jer je srpski klub kažnjen zabranom gostovanja, ali su u svom aranžmanu stigli u Pariz. Kako navode srpski mediji, Delije su po završetku utakmice tražile domaće navijače te napale pripadnike skupine Auteil, u kojoj su članovi uglavnom arapskog porijekla.