Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Demirović: Nadam se da će Ibrahimović vidjeti moj gol

maxresdefault

Nakon 17. augusta i utakmice protiv Bresta, Ermedin Demirović postio je šest mečeva. Pješački prelaz okončan je u petak s dva pogotka na utakmici protiv Troyesa, u kojoj je bh. dragulj postigao rijetko viđen pogodak.

– Konačno sretan dan za Sochaux. Mnogo smo se borili, često igrali dobro, a upisivali poraze. Ovog puta smo pobijedili. Golovi su radost za mene, ali prije svega radost za klub, jer smo dugo čekali na ovo, rekao je Demirović.

Pogodak je neobično lijep, postignut škaricama.

– To je prvi put u karijeri da postižem gol na onakav način. Ja sam od onih koji pokušavaju iz svih situacija i rizikuju. Kad sam vidio balon u zraku, pomislio sam da su škarice jedna od opcija. Hvala Bogu uspio sam. Dugo sam nakon utakmice razmišljao o svemu. Često sam na internetu gledao Ibrahimovićeve kung-fu golove, kazao je bh. fudbaler.

Novinar ga je upitao i hoće li snimak gola poslati Ibrahimoviću.

– Neću. Ali se nadam da će ga vidjeti, odgovorio je.

Rekao je da su ga nakon što je loptu ugledao u golu savladale emocije.

– Uživao sam slaveći sa saigračima, a znao sam istovremeno i da je zadovoljstvo veliko kod navijača. Nisu bili sretni zbog posljednjih naših igara. Bio je ovo dobar dan za sve koji vole Sochaux. Trener mi mnogo vjeruje. Od početka igram sve utakmice, čak i kad sam povrijeđen, dodao je Demirović.