Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

France football

Depay na meti četiri velikana, Lyon neće dobiti odštetu?

U utrku za dovođenjem nizozemskog napadača Memphisa Depayja su se osim Barcelone uključili Juventus, Inter i Milan

Svim talijanskim klubovima je kapiten Lyona zanimljiv jer mu na ljeto istječe ugovor s francuskim prvoligašem. Prema napisima France Footballa i prenošenju Mundo Deportiva, Barcelona je i dalje favorit za njegovo dovođenje.

Katalonski Sport je krajem decembra pisao kako je Barcelona čak spremna platiti pet miliona eura odštete za Depayja kako bi se klubu priključio u januaru. Lyon je bio spreman prihvatiti ponudu jer je imao spremnu zamjenu, ali zasad od te priče nema ništa konkretno.

Barcelona je prošlog ljeta svim silama htjela dovesti Nizozemca, ali joj je Lyonov odštetni zahtjev od 30 miliona eura bio previsok. Uz to Barcelona nikako nije uspjela prodati Ousmanea Dembelea, pa pogođena koronakrizom nije mogla iz rezervi izdvojiti toliki novac za zvučno pojačanje.

Ronald Koeman ni u jednom trenutku nije skrivao činjenicu kako želi Memphisa Depayja, ali i u januaru sve ovisi o financijama kluba. Zasad se zna kako je iz Barcelone na posudbu u Getafe otišao Carles Aleñá, a o izlaznim transferima koji bi Barceloni donijeli novac se zasad ne govori.

Depayjeva tržišna vrijednost prema Transfermarktu iznosi 45 miliona eura, a ove je sezone u 17 nastupa postigao osam golova uz četiri asistencije.

Lyon i Depay večeras na svom terenu dočekuju Lens, a pobjedom bi osigurali ostanak na liderskoj poziciji ispred Lillea i PSG-a.

MOZZART nudi odličnu kvotu na pobjedu domaćina koja ne bi smjela doći u pitanje.

Na sljedećem linku pogledajte kompletnu MOZZART ponudu za ovaj meč.