Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo savladalo Slobodu, utakmicu Želje i Rudara prekinuo pas (FOTO/VIDEO)

sarajevo sloboda

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su tuzlansku Slobodu s 1:0 u derbiju 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Početak utakmice nije donio veća uzbuđenja na najvećem bh. stadionu. Odmah se vidjelo da Sloboda nije došla da se brani s obzirom da su Tuzlaci igrali otvoreno prema golu Sarajeva. Domaći tim je bio za nijansu ofanzivniji, ali većih prilika u prvih deset minuta nije bilo.

Prvi ozbiljniji šut ka golu Slobode u 13. minutu uputio je Krste Velkoski, ali bio je neprecizan. Do 20. minuta utakmice Sarajevo je imalo nekoliko bezuspješnih šansi da ugrozi golmana Slobode, dok su Tuzlaci jedinu pravu šansu imali u 45. minutu, ali odbrana Sarajeva je uspjela otkloniti opasnost.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Amer Bekić, koji je nakon odlične akcije Sarajeva izašao sam pred golmana Slobode, ali njegov šut je otišao pored gola.

Do kraja poluvremena Sarajevo je imalo terensku inicijativu, a gledaoci su u sudijskoj nadoknadi mogli vidjeti još jednu dobru, ali bezuspješnu priliku za domaći tim.

sarajevo sloboda (3)

Drugo poluvrijeme donijelo je sličan odnos snaga i igru oba tima. Sarajevo je svim snagama pokušavalo doći do gola, dok je Sloboda svoju priliku tražila u kontranapadima.

Veliku priliku promašio je Bekić u 50. minutu utakmice. Nakon odličnog ubačaja fudbaler domaćeg tima loše je zahvatio loptu i na sreću gostiju promašio cijeli gol. U prvim minutama drugog poluvremena Sarajevo je ozbiljnije namučilo odbranu Slobode.

Sloboda je u nastavku meča kreirala nekoliko dobrih kontranapada nakon kojih su igrači Husrefa Musemića mogli doći do gola. Odbrana Sarajeva je bila na visini zadatka.

U 71. minutu napadač Sarajeva Velkoski se ponovo našao u dobroj prilici da postigne gol za vodstvo Sarajeva, ali njegov šut je bio previsok.

sarajevo sloboda (7)

Kada je izgledalo da će utakmica završiti bez golova, u 80. minutu nakon odličnog ubačaja pogodak glavom postiže Amer Bekić. Do tog trenutka napadi Sarajeva su bili bezidejni, ali Bekić je iskoristio lošu reakciju gostujuće odbrane i postigao gol koji je donio važna tri boda Sarajevu.

Do kraja meča nije bilo promjene rezultata, a Sarajevo je nakon niza loših partija upisalo pobjedu kojom se vraća u trku za novu premijerligašku titulu.

U Prijedoru je igrana utakmica između Rudara i Željezničara gdje je zabilježena nesvakidašnja situacija.

Naime, na teren je u jednom trenutku utrčao pas zbog kojeg se na kratko utakmica prekinula.

U toj utakmici Rudar je slavio sa 1:0 golom Mrkića u 2. minuti.

Slavija je u Lukavici izgubila od Viteza sa 1:o golom Kapetana u 45, minutu nmeča.