Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Derbi na Koševu, Tuzla City Pod Bijelim brijegom

Olimpijski stadion Asim Ferhatović
Hase FOTO: PIXSELL
Olimpijski stadion Asim Ferhatović

Banjalučani imaju samo jedan poraz u prvenstvu, a doživjeli su ga upravu u Sarajevu – na Grbavici

Nakon što su u subotu upisali pobjede Željezničara i Igmana u 13. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, danas su na rasporedu tri utakmice – dvije u Hercegovini i jedna u Sarajevu.

Od 13:00 sati Široki Brijeg će ugostiti Posušje, dok će Tuzla City gostovati Zrinjskom u Mostaru. Za kraj dana, veliki derbi između Sarajeva i Borca na najvećem bh. stadionu.

Široki Brijeg želi izaći iz krize nakon dva uzastopna poraza bez postignutog pogotka, dok Posušje ne zna za trijumf već četiri meča. Glavni sudija utakmice bit će Dragan Kesić, uz pomoćnike Srefana Tešanovića  i Sretena Udovičića.

Zrinjski, nakon dva vezana neriješena prevnstvena rezultata, želi pred svojim navijačima osvojiti kompletan plijen, s nadom na uspjeh nakon sjajne pobjede u Zenici protiv Čelika od čak šest razlike u Kupu BiH. Sudija utakmice bit će Frano Jelić.

Derbi na Koševu

Derbi kola igra se na Koševu. Od 19:45 sati na najvećem stadionu u Bosni i Hercegovini sastaju se prvoplasirani Borac iz Banja Luke i trećeplasirano Sarajevo.

Bordo tim želi se pred svojim navijačima iskupiti za poraz u Doboju od Sloge od 3:0, dok će gosti pokušati doći do boda ili pobjede u gradu na Miljacki. Banjalučani imaju samo jedan poraz u prvenstvu, a doživjeli su ga upravu u Sarajevu – na Grbavici. Ovaj meč će sudit – Irfan Peljto. 

13:00 Široki Brijeg – Posušje, Zrinjski – Tuzla City (Arena Sport 1 Premium)

19:45 Sarajevo – Borac Banja Luka (Arena Sport 1 Premium)