1/8 FINALA KUPA

Derbi na Pecari, Sloboda na (ne)mogućoj misiji, Željo dočekuje Mladost

kup

U ovoj fazi takmičenja igra se jedna utakmica

Danas se igraju utakmice osmine finala fudbalskog Kupa Bosne i Hercegovine. Derbi će biti odigran na stadionu Pecara, gdje se sastaju prošlogodišnji finalisti Kupa BiH, Široki Brijeg i Sarajevo.

Trener Širokog Toni Karačić poručio je na press konferenciji uoči ogleda sa Sarajevom da očekuje prolaz njegove ekipe i ističe da će “sve biti na njima”.

“Šteta je što će jedna ekipa rano ispasti s obzirom na to da su ove dvije ekipe igrale u samom finišu Kupa posljednjih godina. Kvalitetno ćemo se pripremiti i pokušati odigrati što kvalitetniju utakmicu i nadam se prolasku”, kazao je Karačić.

Fudbaleri Sarajeva su otputovali u Hercegovinu nakon dvije uzastopne prvenstvene pobjede i sa optimizmom dočekuju reprizu prošlogodišnjeg finala Kupa.

“Izlazimo iz dvije pobjede u prvenstvu. Sigurno da je situacija, ali i atmosfera među igračima puno bolja nego u proteklom periodu, s obzirom na te dvije pobjede i da nam se vraćaju dva-tri igrača, koji će imati određenu minutažu na predstojeće dvije utakmice. Vidimo da je Širokom godila promjena trenera, da su i oni proigrali, što pokazuje posljednja utakmica sa Zrinjskim”, kazao je član stručnog štaba Dženis Ćosić.

Današnji meč se igra uoči desete godišnjice od nemilih događaja u Širokom Brijegu kad je život izgubio navijač Sarajeva Vedran Puljić. Podsjećamo, 4. oktobra 2009. utakmica između NK Široki Brijeg i FK Sarajevo je prekinuta zbog navijačkih nereda u blizini stadiona Pecara, a u međusobnom sukobu navijača Sarajeva i Širokog Brijega iz vatrenog oružja je ubijen 24-godišnji Vedran Puljić. Od tada, sve utakmice između ova dva kluba posebno se osiguravaju.

Utakmica osmine finala Kupa BiH između NK Široki i FK Sarajevo igra se na Pecari od 18.30 sati.

U ostalim susretima, Zrinjski će u Mostaru igrati protiv Slobode, dok Željezničar dočekuje Mladost. Zanimljiv meč očekuje se i na Tušnju gdje Tuzla City igra protiv Veleža.

U ovoj fazi takmičenja igra se jedna utakmica.

Raspored utakmica osmine finala:

Rudar Prijedor – Rudar Kakanj (15.30)
Zvijezda 09 – Borac (15.30)
Tuzla City – Velež (15.30)
Zrinjski – Sloboda (15.30)
Olimpik – Tošk (15.30)
Ljubić – Gošk (15.30)
Željezničar – Mladost (18.00)
Široki Brijeg – Sarajevo (18.30)