Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Derbi starih rivala u Tuzli, borba za opstanak u Doboj-Kaknju

velez

Sloboda će u derbiju starih rivala dočekati Velež od 17 sati

Utakmicama 22. kola danas će početi posljednja runda takmičenja u dvokružnom sistemu Premijer lige, a igrat će se dva duela, u Doboj-Kaknju i na Tušnju.

Sloboda će u derbiju starih rivala dočekati Velež od 17 sati. Bit će to okršaj veoma bitan za obje ekipe, ali i timova koji u različitom raspoloženju dočekuju ogled.

S jedne strane, Tuzlaci koji su izgubili prva dva meča po otvaranju proljetnog dijela sezone i koji su ostali bez trenera Gradimira Crnogorca prije svega nekoliko dana. Nasuprot njih bit će Velež koji nije primio gol u proljetnom dijelu i bori se za Evropu.

U prošlom kolu Rođeni su na svom terenu razbili Borac i tako najavili uspješno proljeće. Ipak, Mostarci će na Tušnju igrati protiv užasne tradicije koja kaže da Velež nikada nije dobio Slobodu na gostovanju uz 14 pobjeda domaćina i tri remija. Susret će direktno prenositi Arena Sport 1.

Drugi meč dana možda ne privlači toliko pažnje zbog pozicija klubova na tabeli, ali je sigurno da će za oba tabora biti iznimno važan. U Doboj-Kaknju sastaju se Mladost i Krupa, dva od tri kluba koja se nalaze na posljednjim pozicijama.

Krupa je nakon dugo vremena ‘preuzela’ posljednju poziciju na kojoj je gotovo tokom cijelog šampionata tavorio Olimpik. S druge strane, Mladost je tri boda iznad zone ispadanja i potrebna joj je pobjeda jer pratitelji pušu za ‘vratom’.