Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

francuski selektor

Deschamps: Pogba ne može biti sretan u Manchester Unitedu

3394949-pogba

Kod mene ne postoji nikakva briga. Kada je igraču neugodno u njegovom klubu, očito je da je sretan što igra za francusku reprezentaciju, rekao selektor Deschamps

Didier Deschamps, selektor fudbalske reprezentacije Francuske, kazao je da Paul Pogba ne može biti sretan svojim trenutnim statusom u Manchester Unitedu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pogba je ove sezone za klub sa Old Trafforda odigrao 11 utakmica, ali je starter bio u svega pet.

Prošle je subote u pobjedi 3:1 na gostovanju kod Evertona ponovno bio na klupi, da bi ušao u igru u 82. minuti.

Međutim, Deschamps računa na provjerenog 27-godišnjeg veznjaka u predstojećim duelima Francuske protiv Finske, Portugala i Švedske.

“Situacijom u klubu ne može biti zadovoljan kao ni svojim vremenom za igru i statusom. Nije u najboljem periodu, imao je niz povreda i COVID-19, koji ga je prilično snažno pogodio. Treba pronaći svoj ritam. Kod mene ne postoji nikakva briga. Kada je igraču neugodno u njegovom klubu, očito je da je sretan što igra za francusku reprezentaciju. Razgovaraćemo o njegovim osjećajima i, s obzirom da ga jako dobro poznajem, mislim da će ići u pozitivnom smjeru”, istakao je francuski selektor.

Pogba se u United, u kojem je prošao omladinsku školu, vratio 2016. godine kada je stigao iz Juventusa za 105 miliona eura. Posljednji put kada je bio na reprezentativnom okupljanju u oktobru izjavio je da mu je san da jednog dana zaigra za Real Madrid. Kasnije tog mjeseca United je pokrenuo klauzulu u ugovoru i za godinu dana produžio saradnju s Pogbom, koji je sada vezan za Old Trafford do ljeta 2022. godine.