Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Deset razloga zbog kojih Roma vjeruje u “Scudetto”

dzeko

Priča je stara, Romine sezone u kojima startuje kao glavni konkurent Juventusu se obično završavaju u suzama. Tim je napravio recimo prije dve sezone deset pobjeda u nizu na startu, na kraju su se raspali i Juve je osvojio titulu.

Prošle sezone su dobili Juventus na startu, šampion je posrtao tokom jeseni, ipak, kada su ušli u seriju nije ih bilo moguće zaustaviti.

Budimo iskreni, većini je dosadila dominacija Juventusa u ovoj deceniji, mediji se nadaju da je tome došao kraj, a ovo su pet razloga zbog kojih vjeruju da je Roma zrela za titulu.

1. Svi igrači na raspolaganju

Iako su se bojali januara. Za razliku od Juventusa nemaju povrede, jedino Florenzi je van stroja, ali već trenira sa Primaverom i uskoro će se vratiti.

2. Faktor “Salah”

Spalletti smatra da je Egipćanin najbolji igrač tima. Kada je otišao na kup Afrike, u Rimu su strepili, pominjao se dolazak Jesea, kako bi se nekako nadoknadio izostanak sjajnog igrača, ali i bez njega su pobjeđivali. Sada je tu, sposoban je da podigne kvalitet igre.

3. Sposobnost da se pobjeđuje bez igre

Roma je na neki način preuzela recept Juventusa. U nekim mečevima pogotovo u posljednje vrijeme nije mnogo pokazala a osvajala je bodove. “Minimalac” protiv Caglairija, i iste takve pobjede nad Milanom, Udineseom i nad Genovom pokazuju da su sa Spallettijem naučili lekciju. Četiri od posljednjih pet mečeva je Roma dobila sa 1:0.

4. Edin Džeko

Navijači ga upoređuju sa Batistutom iz one posljednje šampionske sezone pre 16 godina. Naime, Džeko je sposoban da daje golove gotovo iz sedmice u sedmicu, što je po mnogima ključ. U klubu smatraju da nemaju zamjenu, hoće svim silama Defrela iz Sassuola, ali se šuška da Juve sprečava taj transfer, kako se Roma ne bi pojačala.

5. Juventusova forma u gostima

Oba tima su pobijedila kod kuće u svim mečevima. Roma je izgubila u Torinu, ali će na proljeće čekati Juventus koji u ovom trenutku ima bod više i meč manje. Očekuje se da će dobiti tu utakmicu protiv slabog Crotonea, ali -4 nije nenadoknadivo.

6. Situacija od prošle sezone

U odnosu na prošlu sezonu, a tada je već Spalletti zamijenio Garciju, Roma ima 12 bodova više, što pokazuje da tim bilježi mnogo bolje rezultate.

7. Liga prvaka

Juventusov glavni cilj je Liga prvaka, ma šta pričali. Prošle godine su naletili na Bayern i nesretno ispali pa su dodali gas u prvenstvu i lako završili posao. Sada igraju protiv Portoa, realno je da prođu, što budu više u Evropi, Romina šansa je veća.

8. Spalletti

On je mnogo iskusniji, mnogo lakše podnosi pritisak od Garcije, zna da smiri ekipu. Uostalom, od kada je na klupi Rome on je osvojio više bodova nego Juve, od kada se vratio iz Rusije.

9. Odbrana

Roma je odigrala meč više i primila samo dva gola više od Juventusa. Njihova odbrana djeluje neuporedivo bolje nego svih prethodnih sezona kada su bacali rukavicu Juventusu.

10. Motivacija rivala

Roma je u boljoj poziciji nego Juventus. I to u Torinu znaju, ekipe su nekako motivisanije protiv Juventusa, vjerovatno zbog te serije nepobjedivosti na Apeninima, duel na “Marasiju” je primjer.

E sad, sve ovo mogu da budu i lijepe želje Romanista, ali niko im ne može zabraniti da vjeruju u četvrti “scudetto” u historiji kluba.