Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

komplikovani rastanak

Detalji sukoba: Otkriveno kako je Hasan natjerao Flicka da ode iz Bayerna

braco-hansi

Flick je nakon svađe s bh. legendom upravi kluba poručio da će na kraju sezone razmisliti o svojoj budućnosti u klubu i vjerovatno pristati preuzeti Njemačku, a to se i dogodilo

Hansi Flick na kraju prošle sezone napustio je Bayern kako bi na klupi njemačke reprezentacije naslijedio Joachima Lowa. Kada se to tako kaže i napiše, zvuči kao miran rastanak kluba i trenera koji je otišao kako bi vodio reprezentaciju svoje domovine, ali nije priča bila nipošto tako jednostavna. Rastanak Bayerna i Flicka bio je komplikovan.

U aprilu ove godine detaljno se pisalo o krizi koja je tresla Bayern, a bila je riječ o sukobu Hansija Flicka kao trenera s Hasanom Salihamidžićem kao sportskim direktorom. Flick je nakon svađe s bh. legendom upravi kluba poručio da će na kraju sezone razmisliti o svojoj budućnosti u klubu i vjerovatno pristati preuzeti Njemačku, a to se i dogodilo, prenosi Index.

Odnos se dugo lomio

Njemački novinar Christian Falk u svojoj knjizi “Bayern Insider” otkriva kako je Brazzo, kako Salihamidžića zovu njemački mediji, često znao lagati Flicku obećavajući mu igrače koje želi bez namjere da mu ih stvarno i dovede.

“Flick je bio veliki ljubitelj Tima Wernera i razgovarao je s njim o dolasku u Bayern. Klub je ipak prihvatio prijedlog Hasana Salihamidžića da se kupi Leroy Sane iz Manchester Cityja za 50 miliona eura”, otkriva Falk u knjizi i nastavlja:

“Flick je bio zainteresiran i za Kaija Havertza, ali ga nije zatražio zbog prevelike odštete. Također, Mario Götze je bio u pregovorima za ljeto 2020. godine, ali rukovodstvo kluba ga je odbilo. Isto tako i Julian Draxler, ali ponovno je klub to odbio.”

Flick je nizao odbijenice

Prema Falkovim navodima Flick uglavnom nije dobivao igrače koje je želio, a na tim detaljima se i lomio njihov odnos. Lista igrača je pozamašna.

“Tražio je Ridlea Bakua na desnom beku prije nego što je ovaj otišao u Wolfsburg. Cijena je bila 10 miliona eura, a umjesto toga klub mu je potpisao Bouna Sarra iz Marseillea za osam miliona eura. Šest mjeseci ranije Flickov prijedlog je bio Benjamin Henrichs. Odbijen je i doveden je Alvaro Odriozola”, piše Falk pa dodaje:

“Ostali igrači koje je želio su Arne Maier, Max Meyer i Dodo. Nije želio Alexandera Nübela, želio je zadržati Svena Ulreicha. Jedini nogometaši koji su došli na njegov izričit zahtjev su Choupo-Moting i Tiago Dantas.”

Krah zbog dva posla

Ugledni njemački novinar ističe kako je sve to Flick čak i mogao preboljeti, ali i da se sve slomilo na dva transfera koja se nikad nisu dogodila.

“Bitan uzrok verbalnog sukoba između Flicka i Salihamidžića bili su Callum Hudson-Odoi i Sergino Dest. Rekao mu je da su dogovori s njima postignuti za sezonu 2020/2021. Na kraju od toga nije bilo ništa, a došli su Costa i Sarr”, ističe Falk koji tvrdi da je nakon toga odnos dvojice Bayernovih vojnika potpuno propao.