Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Devet golova u nevjerovatnoj utakmici: Barca u produžecima osvojila Superkup

messi-slavlje

Aktuelni osvajač Lige prvaka Barcelona i pobjednik Evropa lige Sevilla sastali su se u Tbilisiju u evropskom Superkupu. Gledali smo nevjerovatnu utakmicu sa devet pogodaka i velikim povratkom Seville. Na kraju je ipak slavila Barcelona sa 5:4.

Na samom početku utakmice Sevilla je povela sa 1:0, golom Evera Banega. Argentinac je u 3. minuti školski prebacio živi zid i matirao nemoćnog Ter Stegena koji je pogledom ispratio kako lopta ulazi u mrežu.

Međutim nije se drugo trebao čekati odgovor Katalonaca. Na ponuđeni izazov javio se Messi i sa dva pogotka iz slobodnjaka potpuno preokrenuo rezultat.

Prvi put loptu je preko živog zida u gol Beta poslao u 7. minuti.

Još ljepše to je ponovo uradio u 16. minuti za vodstvo Barcelone od 2:1. Ovaj put je bio sa nekih 25 metara.

Pred sam kraj povremena Barcelona je povisila vodstvo na 3:1, kada je na sjajnu asistenciju Suareza pogodio Rafinha.

U drugom poluvremenu nastavilo se u sličnom tonu, buduči da je Suarez povisio na 4:1 u 52. minuti.

A onda je uslijedio povratak Seville.

Sevilla je smanjila na 4:2 golom Jose Antonio Reyesa. Odlično je pratio akciju i ostao neometan nakon ubačaja s lijeve strane u 57. minuti.

U 72. minuti penal za Sevillu, skrivio ga je Jeremy Mathieu koji je povlačio za dres Vitola. Siguran je bio Kevin Gameiro za 4:3.

Sevilla je izjednačila u 81. minuti, a strijelac je bio Jevhen Konopljanka. Immobile je ukrao loptu i idealno poslužio Konopljanku koji je na pravom mjestu i to je bilo izjednačenje.

https://www.youtube.com/watch?v=3xmEsBXoH20

Uslijedili su produžeci u kojima je do konačnog trijumfa došla Barcelona. Za 5:4  i prvi trofej sezone pogodio je Pedro.

https://www.youtube.com/watch?v=6qHsvsH8AkA

Messi je iz slobodnjaka pogodio jednog igrača Seville, iz odbijanca je pucao ispod živog zida, Beto je to odbio, ali natrčao je Pedro i zabio za veliko slavlje Barce.