Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kraj velike epohe

DFB je upravo objavio da Low nakon 17 godina odlazi s klupe Elfa

Na evropskim prvenstvima osvojio je srebro (2008.) i bronzu (2012.)

Joachim Löw svoj će posao selektora nogometne reprezentacije Njemačke okončati nakon Evropskog prvenstva koje bi se konačno trebalo odigrati ovog ljeta.

Tu informaciju upravo je objavio Njemački nogometni savez.

Löw je po svemu sudeći zatražio da svoj ugovor, koji je trajao do Svjetskog kupa 2022. godine, odmah okonča nakon Evropskog prvenstva koje se igra ovog ljeta od 11. juna do 11. jula.

“Ovaj korak činim vrlo svjesno, pun ponosa i s ogromnom zahvalnošću. Dat ću sve od sebe da naše navijače učinim sretnima i uspješnima na Evropskom prvenstvu”, kazao je 61-godišnji stručnjak.

Löw je do sada vodio Njemačku na 189 međunarodnih utakmice i još uvijek može doseći brojku od 200 međunarodnih utakmica kao trener Elfa. Sigurno će voditi Njemačku u martu za tri kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo, protiv Islanda (25. marta), Rumunije (28. marta) i Sjeverne Makedonije (31. marta). U neposrednoj pripremi za EP planirane su i dvije prijateljske utakmice. A na EP moguće je da vodi Njemačku još sedam utakmica.

Joachim Löw na klupu Njemačke sjeo je još davne 2006. godine. U 17 godina na klupi, Elf je vodio do svjetskog zlata (2014.) i dvije svejtske bronze (2006. i 2010.).

Na evropskim prvenstvima osvojio je srebro (2008.) i bronzu (2012.).