Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Di Francesco najviše nade polaže u Džeku

dzeko-di-francesco

Nakon poraza u Ukrajini u prvom susretu osmine finala Lige prvaka, Roma će sutra na svom Olimpicu pokušati savladati Shakhtar i tako se plasirati u četvrtfinale ovog takmičenja, što bi za rimski klub predstavljao jedan od najvećih uspjeha u posljednje dvije decenije. Trener Eusebio Di Francesco na današnjoj konferenciji za medije kazao je da najveće nade polaže u Edina Džeku.

– Kada je Džeko tu znamo da imamo napadača koji može postizati fantastične golove, ali i kreirati prilike za gol i ostalim igračima. On bi mogao biti ključan u ovako velikoj i važnoj utakmici i uzdamo se u njega, rekao je trener Rome.

Na pitanje da li sutrašnju utakmicu smatra najvećom u dosadašnjoj karijeri, bivši trener Sassuola je odgovorio da se ne opterećuje takvim stvarima.

– Moj lični rezultat nije bitan koliko klupski, a ja zaista želim odvesti svoj klub u četvrtfinale Lige prvaka. Ovo nam je velika prilika i želimo da je iskoristimo. Da bismo uspjeli potrebni su nam koncentracija i odlučnost. Izazov je ogroman, protivnik je jak i ne smijemo praviti greške. Čak i ako dođemo do prednosti, ne smijemo se opuštati jer znamo koliko je Shakhtar opasan, dodao je.