Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Di Francesco o Džeki: Svi moraju da se ugledaju na njega

dzeko

Roma je sa 3:0 savladala CSKA u trećem kolu grupne faze Lige pobjede, a junak i ove pobjede Vučice upravo je Edin Džeko sa dva gola i jednom asistencijom.

Bosanskohercegovački fudbaler postigao je pet golova, koliko je do sada upisao i Lionel Messi. Iza njih dvojice su Paolo Dybala i Nejmar sa po četiri gola.

Trener Rome Eusebio Di Francesco hvalio je svog napadača nakon meča sa moskovskim timom.

“Da je postigao gol protiv SPAL bilo bi još bolje”, našalio se Di Francesco, ali i pokazao da i pored uspjeha u Ligi prvaka ne zaboravlja lošu partiju svog tima u Seriji A.

“Moram da kažem da je on sjajan fudbaler, ne samo u smislu postizanja golova. On razigrava tim, dobar je sa loptom i često je u situaciji da asistira saigračima. Uz to je i pravi profesionalac i njegove pripreme pred meč su uvijek nešto na šta drugi mogu da se ugledaju. Nakon lošeg meča zna da bude letargičan, ali prebrodi to odlučnošću”, rekao je Di Francesco.

“Što se tiče meča, mislim da smo pokazali mnogo dobrih stvari. CSKA je dobar u toj igri između linija, ali uspjeli smo da pronađemo ritam i da odigramo dobar meč u kome smo stvarali lijepe šanese. Ovo je najbolja moguća reakcija nakon onakvog poraza u ligi na istom ovom stadionu”, rekao je trener Vučice.

Nakon tri odigrana kola, Roma je druga na tabeli u Grupi G sa šest bodova koliko ima i Real Madrid koji je zbog bolje gol razlike na prvom mestu. Italijanski tim 7. novembra gostuje u Moskvi.