Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Di Francesco o Džekinom transferu: Dok je tu, uvijek će igrati

FBL-EUR-C1-ROMA-QARABAG

Trener Rome Eusebio Di Francesco nema namjeru da izostavlja Edina Džeku iz prvih 11 bez obzira na glasine koje kapitena BiH sele u londonski Chelsea.

Bivši napadač Manchester Cityja je glavna meta aktuelnog prvaka Engleske, iako je Antonio Conte rekao da neće kupovati u januaru, piše Daily Mail.

Džeko je sinoć pogodio u remiju Sampdorije i Rome, a većina italijanskih medija tvrdi da je ovo njegov posljednji gol u dresu Vučice.

Di Francesco imao je samo riječi hvale za Edina, rekavši da će na njega računati bez obzira na sve glasine o njegovom odlasku.

“Bio je na raspolaganju ekipi uprkos glasinama da odlazi. On je napadač od kojeg nekada vidite malo, ali se na kraju uvijek pojavi na pravom mjestu”, rekao je Di Francesco nakon sinoćnje utakmice u Genovi.

“Odluka je na klubu, dosta faktora utiče na to. Dok je tu, uvijek će igrati zato što je uvijek svoje zadatke obavljao profesionalno i veoma ozbiljno”, nastavio je trener Rome: “Džeko je ključni igrač ove ekipe i najbolji strijelac tima. Što prije završi prelazni rok, prije ćemo vidjeti spokojnijeg Džeku…do tada sve ostaje isto, mjesto u timu mu je zagarantovano”.