Di Maria i Cavani proslavili rođendane poigravši se s Barcelonom

di maria

PSG je u prvom susretu osmine finala Lige prvaka deklasirao Barcelonu i slavio sa uvjerljivih 4:0.

PSG je do zasluženog vodstva stigao u 18. minuti. Angel Di Maria je fantastično izveo “slobodnjak” s 20-ak metara, neodbranjivo pogodio za vodstvo svoje ekipe. I to tačno na svoj 29. rođendan. Argentinac ni sam nije mogao zamisliti ljepši rođendanski poklon.

Parižani su igrali odlično, prijetili kroz igru, ali i kontranapade. Draxler je u 40. minuti odveo PSG do velikih 2:0. Rabiot i Verratti oduzeli su loptu Messiju na sredini terena, krenuli u brzi kontranapad. Verratti je desno odigrao za Draxlera koji preciznim udarcem zabija svoj prvi gol u ovosezonskoj Ligi prvaka.

Barcelona se ni u nastavku nije probudila, već je pSG nastavio dominirati. Pa i zabijati. Angel Di Maria sjajno se u u 55. minuti riješio Inieste, a onda odmjerenim udarcem s 20-ak metara još jednom matirao Ter Stegena.

Nije to bilo sve; za svoj 30. rođendan morao je zabiti i Cavani. Urugvajac je snažnim udarcem u 72. minuti, nakon odličnog prodora Meuniera, probio nemoćnog Ter Stegena.


P–B_4–0 by mediabh

Dodajmo i da su se u zadnjih pet godina ova dva sastava čak šest puta sastala u Ligi prvaka, a puno je uspješnija bila Barcelona koja je već dva puta izbacivala iz nokaut faze Lige prvaka – u sezonama 2012./13. i 2014./15.


B–D_1–0 by mediabh

U drugom večerašnjem susretu osmine finala Lige prvaka Benfica je na svom terenu savladala Borussiju Dortmund s 1:0 golom Konstantinosa Mitrogloua.

Sutra su također na rasporedu dva meča, između Bayern Münchena i Arsenala, te Real Madrida i Napolija.

Branilac titule je Real Madrid.