Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stanje ozbiljno

Tyc Sports: Diego Maradona će večeras biti hitno operisan

maradona (1)

On je posljednji put viđen u javnosti u petak, na svoj 60. rođendan, kada je pohodio utakmicu svog trenutnog kluba Gimnasia y Esgrime protiv Patronata

Argentinski Tyc Sport javlja kako je stanje legendarnog Diega Maradone jako ozbiljno. Navodno je došlo do krvarenja u mozgu te će večeras biti hitno operisan, iako su prve prognoze išle za tim kako se radi samo o emocionalnom stresu.

Podsjetimo, Maradona je primljen noćas u bolnicu u La Plati zbog neutvrđenih zdravstvenih problema. Njegov sin Diego Armando Jr. danas je sastavio emotivno pismo u kojem opisuje stanje svojeg oca.

“Ne osjeća se najbolje psihički i to ima uticaj na njegovo fizičko stanje. Nije dobro koliko bih ja htio da bude i koliko znam da može biti. Treba mu pomoć i ovo je vrijeme da mu se pomogne. Diego je osoba koja je ponekad odlično, a ponekad loše. Mogao bi biti 10.000 puta bolje. Dolazak u bolnicu će mu pomoći jer je jako teško biti Maradona”, kazao je doktor Luque i otklonio mogućnost zaraze koronavirusom kod Maradone.

On je posljednji put viđen u javnosti u petak, na svoj 60. rođendan, kada je pohodio utakmicu svog trenutnog kluba Gimnasia y Esgrime protiv Patronata. Dodijeljene su mu plaketa i rođendanska torta, nakon čega je napustio stadion i nije pogledao utakmicu. Očevici su tvrdili kako je izgledao slabo i loše. Proteklih dana navodno je odbijao hranu.

Njegova povijest zdravstvenih problema seže u 2004. godinu, kada je zbog srčanih i respiratornih problema primljen u bolnicu. Uzrok je tada bilo konzumiranje kokaina od kojeg se Maradona odvikavao na Kubi i u Argentini prije nego što je 2005. godine operisao želudac kako bi smanjio kilažu.

Dvije godine kasnije primljen je u bolnicu zbog prekomjernog konzumiranja alkohola, a posljednji zdravstveni problemi jednog od najboljih nogometaša svih vremena datiraju iz prošle godine, kada je primljen u bolnicu zbog unutarnjeg krvarenja u želucu.