Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Diego Simeone poslao poruku nakon novog poraza Barcelone

simeone

Strmoglavi pad Barcelone i velika kriza koju aktualni španski i evropski prvak proživljava, kulminirala je (za sada) u friško završenoj sedmici, kada je porazom kod Atletica (0:2) već u četvrtfinalu LP ostala bez prilike za odbranom evropskog naslova.

Četiri dana kasnije na svom terenu izgubila od loše Valencije (1:2) i tako pet kola prije kraja španskog prvenstva prednost od deset bodova ispred madridskih rivala, svela na onu temeljenu tek na međusobnom omjeru ispred Atletica, dok Realu, koji je ne tako davno bio 12 bodova iza Barce, lider sada bježi tek s jednim poenom viška.

Vrijeme za psihološke igrice usmjerene protiv potpuno ošamućene Barcelone ne može biti bolje, što itekako zna majstor motivacije Diego Simeone, koji je izbacio Barcelonu iz Lige prvaka, a u ciljnu ravninu Primere ulazi poravnat s grogiranim protivnikom, dok je Atletico pun samopouzdanja i u sjajnoj formi.

Zato je nakon neočekivanog poraza Barcelone (Atletico je ranije pobijedio Granadu 3:0) na Twitteru napisao “Plasirali smo se u Ligu prvaka iduće sezone. Cilj ispunjen.”

Naravno, niko, pa ni sam Simeone, ne vjeruje da je cilj ostvario “samo” plasmanom u polufinale LP preko Barcelone, dok pet kola prije kraja zahvaljujući njegovim pobjedama, ali i Barcinoj crnoj rupi, ima veliku priliku za vraćanje pehara španskog prvaka s Nou Campa tamo gdje je bio godinu dana ranije, na Vicente Calderon.