Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

španski mediji

Diego Simeone se dogovorio s Atleticom, ostaje do 2024.

diego simeone atletico (1)

Simeone je u Atletico stigao početkom 2012. godine iz argentinskog Racinga, a klub je do sada predvodio na čak 527 utakmica

Španski mediji bruje ovog jutra: Diego Simeone postigao je dogovor sa rukovodstvom Atletica oko produžetka ugovora – i to do kraja juna 2024. godine.

Postojećom ugovornom obavezom, temperametni Argentinac, koji je u sezoni iza nas odveo Jorgandžije do prve titule nakon 2014. godine, u klubu bi ostao do kraja naredne sezone.

Bio bi slobodan poslije toga, ali uprava madridskih crveno-bijelih je, prema pisanjima lista AS, već završila sve pojedinosti oko novog dogovora sa dosadašnjim trenerom!

Isti medij navodi da su dogovorene sve pojedinosti oko novog ugovora, na obostrano zadovoljstvo, te da “jedna strana apsolutno vjeruje drugoj”, što je svakako bilo presudno za obnavljanje ugovora.

Simeone je u Atletico stigao početkom 2012. godine iz argentinskog Racinga, a klub je do sada predvodio na čak 527 utakmica.

Dva puta je osvajao trofej u La Ligi, jednom u Kupu Kralja i državnom Superkupu, dok je dva puta dolazio do kraja u Evropskoj ligi i UEFA Superkupu.

Također, ima i dva finala Lige prvaka.

U karijeri je još vodio Estudiantes, River Plate, San Lorenzo i Cataniju.