Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi klub ili ne?

Dijamantu “skupi papiri”: Džeko od Intera “daleko” za 15 miliona eura

AS Roma v Udinese – Serie A

Kapiten Zmajeva ima ugovor koji važi do ljeta 2020. godine prema kojem zarađuje 4,5 miliona eura po sezoni

Oproštaj Maura Icardija i Intera na kraju sezone čini se neizbježnim, a Nerazzurri se spremaju na život poslije argentinskog napadača.

Icardi je na meti PSG-a koji traži zamjenu za Edinsona Cavanija, a Inter već ima tri mete za njegovog nasljednika.

Prvi na listi je naš Edin Džeko, a iza njega su Romelo Lukaku (Manchester United) i Duvan Zapata (Atalanta). Ipak, kako piše ugledna La Gazzetta dello Sport, naš golgeter ima dva velika plusa u odnosu na konkurente.

U Interu smatraju da je Dijamant idealan igrač uz kojeg bi Lautaro Martinez mogao napredovati, a drugi je cijena, koja je dosta pristupačnija u odnosu na Lukakua (70-80 miliona eura) i Zapatu (45 miliona eura).

Ipak, ni Dijamantovi papiru nisu jeftini. Kapiten Zmajeva ima ugovor koji važi do ljeta 2020. godine prema kojem zarađuje 4,5 miliona eura po sezoni. Kontakti između Džeke i Intera su ostvareni i milanski klub je u velikoj prednosti u odnosu na West Ham (navodno je naš golgeter odbio londonski klub). Međutim, u cijeloj priči pita se i Roma, koja za Džeku traži između 25 i 30 miliona eura, a Inter je spreman platiti između 10 i 15 miliona, što znači da je naš napadač od Milana udaljen 15-ak miliona eura.

Ipak, kako piše Gazzetta, nije isključeno da Inter u posao uključi još neke igrače koje bi poslao u Rim i tako kompenzirao obeštećenje koje traži Vučica. Kao u slučaju prelaska Radje Nainggolana iz Rome u Inter.


Top ponudu za današnje utakmice pronaći ćete na sajtu Meridiana, a osim standardne ponude na ove mečeve, tu su i bonus kvote, koje vas čekaju već nakon trećeg odigranog para. Na Meridianovom sajtu depozit bez dodatnih troškova, između ostaloga, možete da uplatite Mastercard ili Maestro karticom, a na prvu uplatu dobićete 20% bonusa.