Dilaver: Budite i uz nas kao što ste bili uz Hrvatsku

Dilaver-Hajrović-GNK-Dinamo-758×380

Dinamo večeras na Maksimiru igra uzvratnu utakmicu kvalifikacija za Ligu prvaka. Trener Modrih Nenad Bjelica i stoper Emir Dilaver najavili su utakmicu protiv švicarskog prvaka Young Boysa s kojima je Dinamo u Bernu odigrao 1:1. Dilaver se na konferenciji za medije osvrnuo se na činjenicu da su Young Boysi zabili barem jedan gol na posljednjih 25 utakmica.

– Može njihova serija stati. Ne bojimo se nikoga, imamo dobru odbranu i izvrstan napad. Bili smo ljuti sami na sebe što smo onako primili gol u Bernu, da smo duže držali 0:0, bili bi oni u većem stresu. Bili smo malo iznenađeni, ali sutra to sigurno nećete vidjeti, kazao je Dilaver.

U prvoj utakmici Hoarau je stvorio dosta problema, kako ga zaustaviti?

– Nismo imali velikih problema s njim, visok je, ali bez skok igre. Na našem travnjaku, bit ćemo agresivniji i bolje izlaziti na skokove. Znamo šta žele, kako igraju, analizirali smo ih kao čitava odbrana i spriječit ćemo njihovu igru, izjavio je Dilaver i nastavio:

– Njihov nogomet je dosta brz, traže napadače, to je njihova igra, znaju koji kvalitet imaju, visinu naprijed, brza krila. Ali nismo previše razmišljali o tome. Igramo pred našim punim stadionom, igrat ćemo kako znamo i kako uvijek igramo. Pripremili smo se na to, to nije za nas nova situacija, dosta naših igrača igrala je na ovom nivou. To je utakmica koja donosi Ligu prvaka, ali nije stres faktor za nas.

Dilaver se osvrnuo i na pun Maksimir…

– To nam je drago, svakom igraču i cijela momčad priča o tome. U ovoj fazi kad se navijači vraćaju, želimo vratiti stari ambijent na stadion, da budu uz nas kao i uz reprezentaciju Hrvatske na SP-u, kazao je.