Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dilaver: Svako zna kakav kvalitet imamo danas

dilaver

Dinamo je u ponedjeljak predstavio osam novih igrača (Šemper, Dilaver, Šitum, Šunjić, Knežević, Kadzior, Menalo, Oršić) za novu sezonu, a krajem jučerašnjeg dana za hrvatskog prvaka potpisao je i Marin Leovac. Zagrepčani su tako več složili zanimljiv tim, a puno tih igrača sam je birao Nenad Bjelica. A zanimljivo, neki se već jako dobro poznaju.

Emir Dilaver trebao bi pojačati stoperske pozicije, a ovaj 27-godišnji igrač rođen u Tomislavgradu u karijeri je već igrao s Leovcem (Austria Beč) i Šitumom (Lech Poznan). Od prve maksimirske sezone ima velika očekivanja..

– Dosta se uložilo u ovaj tim. Stiglo je puno novih igrača. I svi skupa imamo velika očekivanja. Jasno je da Dinamo ima visok nivo kvaliteta, i da svi želimo ozbiljno djelovati i na evropskoj sceni. Pa tako svima pokazati da je Dinamo veliki klub, a toga je već cijela Evropa odavno svjesna. Svi znaju kakav kvalitet imaju igrači Dinama, rekao je u razgovoru za Goal Emir Dilaver.

– Ja sam tu iz blizine, kod mene u BiH svi oduvijek navijaju za Dinamo i baš im je drago što sam stigao u Zagreb. Svi su sretni zbog mog dolaska ovdje, a vjerujte ja sam – najsretniji, dodao je.

Rekao je da ga niko nije trebao nagovarati na dolazak u Dinamo.

– Kada dobijete ponudu Dinama onda nema razgovora, odmah želite doći u Zagreb. Moji su prijatelji, pa i moja porodica oduvijek bili za Dinamo, a kada sam potpisao svi su odmah zvali baku i djeda. Svi znamo da Dinamo nudi dobru priliku za daljnji evropski transfer, a kada mi je stigla ponuda sve sam napravio kako bih što prije završio ovdje, kazao je.

Igrao je dosad desnog beka, zadnjeg veznog, a sada u Dinamo dolazi kao stoper…

– Tako je to ispalo, tako se razvila karijera. Svaka igračka karijera je drugačija, svaka nudi drugačiji priču. Uvijek ću na svakoj poziciji dati sve od sebe, pokušati svojim igrama i ponašanjem pridonijeti rezultatima momčadi. Tako je bilo u Austriji, Ferencvarosu i Lechu, tako će biti i u Dinamu, rekao je možda i budući reprezentativac naše zemlje.