Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Veliki poduhvat

Dinamo i Zvezda u Ligi prvaka!

gojak

Dinamo je u prvom meču play-offa Lige prvaka u Zagrebu slavio protiv norveškog Rosenborga sa 2:0, dok je večeras u revanšu u Trondheimu igrao 1:1

Dinamo iz Zagreba i Crvena zvezda su napravili fantastičan uspjeh tako što su izborili plasman u grupnu fazu UEFA Lige prvaka, elitnog nogometnog takmičenja, javlja Anadolu Agency (AA).

Dinamo je u prvom meču play-offa Lige prvaka u Zagrebu slavio protiv norveškog Rosenborga sa 2:0, dok je večeras u revanšu u Trondheimu igrao 1:1, što je bilo dovoljno za plasman dalje.

Rosenborg je poveo u 11. minuti golom Akintole. Dinamo je odličnim golom bh. reprezentativca Amera Gojaka izjednačio u 71. minuti, što je bio i konačan rezultat meča.

Poslije 2:2 u prvoj utakmici u gostima, Crvena zvezda je večeras u revanšu na Stadionu “Rajko Mitić” u Beogradu remizirala 1:1 sa švicarskim prvakom Young Boysima i tako se plasirala u Ligu prvaka.

Zvezda je došla do gola u 59. minuti preko Vukanovića, a Young Boys je izjednačio na 1:1 u 82. autogolom El Fardoua Bena.

U trećoj utakmici igranoj večeras, plasman u grupnu fazu Lige prvaka izborio je i Olympiacos. Grčka ekipa je u prvom meču kod kuće bila bolja od ruskog Krasnodara sa uvjerljivih 4:0, dok su večeras u revanšu u gostima ponovo slavili, ovaj put sa 2:1.

Revanš utakmice play-offa u srijedu igraju APOEL – Ajax (prvi meč završen 0:0), Cluj – Slavia Prag (0:1) i Lask Linz – Brugge (0:1).