Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dinamo je opet napravio sjajan transfer, Brekalo u Wolfsburgu

brekalo josip

Sada je i zvanično potvrđeno, zagrebački Dinamo zgrnuo je opet milione. 17-godišnji Josip Brekalo novi je igrač njemačkog Wolfsburga, transfer je težak oko 10 miliona eura.

Dinamo će na ime odštete dobiti pet miliona eura odmah, te po jedan milion na kraju sezona 2016./2017. i 2017./2018., uz još tri potencijalna miliona eura od budućeg Brekalova transfera iz Wolfsburga.

“Kao klub smo sve napravili da Josip ostane u Dinamu, ali nismo imali izbora. Moram još jednom reći da nam je žao što se Josip odlučio za odlazak jer smatram da bi za njega i njegov razvoj bilo bolje da je ostao u Dinamu par godina. No, nismo mogli previše birati, on i ljudi koji ga savjetuju su insistirali na odlasku, Josip bi već na zimu mogao potpisati za drugi klub i mi bi dobili samo naknadu za razvoj i mogu reći da smo u ovoj situaciji u kojoj smo bili izvukli zaista maksimum”, rekao je Zoran Mamić, trener Dinama.

Brekalo je u dresu Dinama odigrao tek 286 minuta, a za Wolfsburg je potpisao do 2021. godine.

“Presretan sam! Wolfsburg je klub u kojem ću se nastaviti razvijati na najvišem nivou i u kojem imam budućnost”, poručio je 18-godišnjak.