Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Europska liga

Dinamo na spektakularan način u osmini finala, prošli su i Arsenal, Napoli, Valencia

dinamo

Od duela koji su se igrali od 18.55 sati, Arsenal je, nakon minimalnog poraza u gostima u prvom meču, u revanšu u Londonu savladao BATE sa 3:0 te se plasirao dalje

Nakon što je Sevilla jučer eliminisala Lazio i postala prvi učesnik osmine finala Europske lige, poznato je još nekoliko ekipa koje nastavljaju ovo europsko klupsko takmičenje.

Od duela koji su se igrali od 18.55 sati, Arsenal je, nakon minimalnog poraza u gostima u prvom meču, u revanšu u Londonu savladao BATE sa 3:0 te se plasirao dalje. Bh. reprezentativac Sead Kolašinac je u ekipi Arsenala sjedio na klupi.

Dinamo Zagreb, koji je u prvoj utakmici poražen od Plzena sa 2:1, večeras je u Zagrebu ipak bio bolji rezultatom 3:0, što je bilo više nego dovoljno za plasman u osminu finala. Bh. nogometaš Izet Hajrović je upisao jednu asistenciju.

Golove za Dinamo zabili su Mislav Oršić (15’), Emir Dilaver (34’) i Bruno Petković (73’), a Viktorija je od 86. igrala s igračem manje nakon što je drugi žuti karton dobio David Limbersky.

Dinamo je posljednji put dohvatio “euro-proljeće” u sezoni 1969./70. plasiravši se u četvrtfinale Kupa pobjednika kupova u kojem su Zagrepčani ispali od Schalkea. Dinamo je tada u 1. kolu izbacio Slovan iz Bratislave te Olympique Marseille, a potom izgubio obje utakmice od momčadi iz Gelsenkirchena (1-3, 0-1), podsjeća Hina.

Eintracht Frankfurt je večeras, nakon remija 2:2 u prvom meču, kao domaćin uspio pobijediti Shakhtar Donetsk sa 4:1 i tako nastavio takmičenje u Europskoj ligi.

Napoli, koji je u prvoj utakmici kao gost slavio sa 3:1, večeras je u Napulju savladao Zurich rezultatom 2:0 i izborio plasman dalje.

Salzburg, koji je u prvom meču izgubio od Club Bruggea sa 2:1, večeras je ipak ubjedljivo slavio protiv belgijskog tima rezultatom 4:0 te nastavio takmičenje.

Valencia je, nakon pobjede sa 2:0 u prvoj utakmici, večeras pred svojim navijačima rezultatom 1:0 savladala Celtic i plasirala se među šesnaest najboljih.

Villarreal, koji je u prvom meču u gostima pobijedio ekipu Sportinga sa 1:0, u revanšu kod kuće je remizirao 1:1 i tako nastavio takmičenje u Europskoj ligi.

Zenit Petersburg, koji je u prvoj utakmici doživio minimalni poraz od Fenerbahčea u Istanbulu, večeras je u Saint Petersburgu upisao pobjedu rezultatom 3:1 za plasman u osminu finala.

U terminu od 21.00 sati igraju se sljedeći mečevi: Bayer Leverkusen – Krasnodar, Benfica – Galatasaray, Betis – Rennes, Chelsea – Malmo FF, FC Dynamo Kyiv – Olympiakos Piraeus, Genk – Slavia Prague i Inter – Rapid Beč.

Prvi mečevi osmine finala se igraju 7. marta, a revanši sedam dana kasnije.