Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga prvaka

Dinamo poražen u prvoj utakmici play – offa, Trabzon pao bez Višće

Bodo: Prva utakmica doigravanja UEFA Lige prvaka, FK Bodo/Glimt – GNK Dinamo
26.07.2022., stadion Aspmyra, Bodo, Norveska - Prva utakmica play-offa UEFA Lige prvaka, FK Bodo-Glimt - GNK Dinamo. Bruno Petkovic Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Prošlogodišnji finalist Evropa lige bio je mnogo bolji protivnik u prvom poluvremenu, ali su gosti poveli u 37. minuti golom Sangare

Tri meče play-offa za Ligu prvaka odigrana su u utorak navečer. Predstavnik Hrvatske Dinamo poražen je u Norveškoj, Trabzonspor je bez našeg Edina Višće izgubio u Kopnehagenu, dok su Rangeres i PSV remizirali u Škotskoj.

Bodo je bio domaćin Dinamu, odlično su otvorili momci iz Norveške utakmicu stvarali šanse koje su krunisali golom Pallegrina u 37. minuti na asistenciju Mvuka Mugisha, do kraja poluvremena su uspjeli čak pogoditi i prečku.

Dinamo je zabio gol u 71. minuti ali je on poništen radio ofsajd pozicije u kojoj se našao Petković. Reprezentativac BiH Amer Gojak je ušao u igru u 77. minuti, a zamjenio je Baturinu. Najbolju šansu za Dinamo propustio je Bruno Petković u 86. minuti, kada je sam izašao na golmana, ali je šutirao pored gola.

U drugoj utakmici Kopenhagen je igrao sa Trabzonsporom koji je u ovom meču bio oslabljen ne igranjem našeg Edina Višće koji je slomio ruku u petak na utakmici Superlige Turske protiv Hatayspora.

Domaćin je poveo već u devetoj minuti preko Claessona, gosti su imali posjed lopte ali nisu uspjeli kreirati neku bolju priliku u prvom poluvremenu. Kopenhagen je odlično otvorio i drugo poluvrijeme gdje su u 48. minuti povisili rezultat na 2:0 golom Leragera. U 79. minuti Bakasetas je postavio konačnih 2:1.

Rangers i PSV su igrali zanimljiv meč u Glasgovu. Prošlogodišnji finalist Evropa lige bio je mnogo bolji protivnik u prvom poluvremenu, ali su gosti poveli u 37. minuti golom Sangare, međutim već u 40. minuti Rangers je izjednačio preko Čolaka, što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena. U 70. minuti Rangers je pogodio za 2:1, a strijelac gola bio je Lawrence. Obispo je u 78. minuti izjednačio rezultat na 2:2.

Liga prvaka, play-off: Bodo – Dinamo 1:0; Kopenhagen – Trabzonspor 2:1; Rangers – PSV 2:2.