UEFA Europa liga

Dinamo s novim trenerom juri dva gola zaostatka protiv Tottenhama

Damir Krznar

U utakmici na Maksimiru možemo dati maksimum, možemo čak malo preko maksimuma, pokušati iznenaditi Tottenham i doći do rezultata koji bi nas zadovoljio, a Dinamo bi zadovoljio jedino prolaz, rekao je novi trener zagrebačkog kluba Damir Krznar

Uoči uzvratne utakmice osmine finala UEFA Europa lige u kojoj će GNK Dinamo na stadionu Maksimir u Zagrebu ugostiti Tottenham Hotspur novi trener Zagrepčana Damir Krznar izjavio je kako se nada maksimumu od svoje momčadi te najavio da će pokušati stići dva gola zaostatka, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon što je jučer dosadašnji trener Dinama Zoran Mamić podnio ostavku zbog pravomoćne presude Vrhovnog suda prema kojoj će morati odslužiti kaznu od četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog financijskih malverzacija u klubu, trenersko mjesto preuzeo je Krznar.

Dinamo se vratio iz Londona i meča s Tottenhamom s porazom 0:2, što je Krznar ocijenio velikim zaostatkom za svoju momčad, ali i dodao kako Dinamo taj rezultat na domaćem terenu može preokrenuti u svoju korist.

“U utakmici na Maksimiru možemo dati maksimum, možemo čak malo preko maksimuma, pokušati iznenaditi Tottenham i doći do rezultata koji bi nas zadovoljio, a Dinamo bi zadovoljio jedino prolaz, dakle dostići ta dva njihova gola”, kazao je Krznar.

Na pitanje kako će se snaći pred veliku europsku utakmicu nakon naglog odlaska trenera Mamića iz kluba, Krznar je odgovorio:

“Utakmica protiv Tottenhama se sprema već 14-15 dana, tako da smo napravili sve ono što smo mislili napraviti. Što se tiče taktičke pripreme, slijedi još jedan završni trening, ali mislim da tu većih promjena neće biti. Ja sam dio Zoranovog stožera, razmišljali smo vrlo slično, surađujemo već 7-8 godina. Sigurno je velik gubitak što Zoran neće biti s nama, ali što je tu je, mi smo profesionalci koji se moraju snalaziti u svim situacijama i izazovima. Sportski je nadati se i zaista vjerujem da sutra možemo napraviti iznenađenje.”

Prvotimac Dinama Mislav Oršić kazao je kako je sutra pred Dinamom velik izazov s obzirom na poraz u prvoj utakmici u Londonu.

“Ako ćemo nešto htjeti napraviti, morat ćemo biti puno hrabriji i ići prema naprijed, morat ćemo probati dati gol. Nažalost, još uvijek se igra bez navijača, da je pun stadion sigurno bi nam bilo puno lakše, ali morat ćemo se prilagoditi situaciji”, istaknuo je Oršić.

Bivši trener Mamić trening Dinama posljednji put je vodio u ponedjeljak.

Uzvratni duel osmine finala Europa lige između Dinama i Tottenhama igrat će se u četvtak sa početkom u 18.55 sati.