Fudbal

Uprava odlučila

Dinamo smanjio plate zbog pandemije koronavirusa

25/03/2020

Zaposlenicima u kluba čija su mjesečna primanja oko 1.000 eura plate se neće smanjivati

Uprava GNK Dinamo iz Zagreba odlučila je smanjiti plate igračima i trenerima radi neostvarivanja prihoda, odnosno krize izazvane pandemijom korona virusa, javlja Anadolu Agency (AA).

“Strategija za koju smo se odlučili u suzbijanju posljedica koje ova kriza ima za društvo u cjelini, a posebice na sport i fudbal kao njegov najistaknutiji dio, u svom temelju ima za cilj očuvanje svih radnih mjesta. To znači da težimo tome da niko od naših igrača, trenera, liječnika, fizioterapeuta, ekonoma, radnika na stadionskom održavanju i klupske administracije ne ostane bez posla i osiguranje uvjeta da u ovom globalno kritičnom trenutku mogu dostojanstveno živjeti i funkcionirati”, piše u saopštenju za javnost GNK Dinamo.

Zaposlenicima u kluba čija su mjesečna primanja oko 1.000 eura plate se neće smanjivati.

Fudbalerima i trenerima Dinama trećina plate će se isplatiti u roku, trećina u periodu od pola godine od odigravanja prve zvanične utakmice, dok trećinu neće dobiti.

Iz redova aktuelnog prvaka Hrvatske istakli su i kako će naredne pripreme odraditi u svojoj zemlji, ali naveli kako će racionalizirati druge troškove.

Dinamo je drugi klub u HNL-u koji je zbog krize izazvane pandemijom korona virusa smanjio plate igračima i trenerima. Prije nekoliko dana istu odluku donijeli su čelnici Osijeka.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.