Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dinamo u Sloveniji, otputovao i Hajrović

izet hajrović

Nogometaši Dinama zaputili su se jučer u Moravske Toplice gdje će boraviti naredne dvije sedmice, kako bi što spremniji dočekali novu prvenstvenu sezonu. Nenad Bjelica poveo je u Sloveniju 25 nogometaša, a modre u Moravskim Toplicama očekuju treninzi i četiri prijateljske utakmice. Dinamo će snage odmjeriti sa Gabalom, Austrijom Klagenfurt i poljskom Cracoviom, dok se još uvijek traži protivnik za četvrti dvoboj.

To će biti slovenski drugoligaš ili mađarski prvoligaš. U Zagrebu su ostali Alexandru Matel, Nikola Moro i Tongo Doumbia koji zbog povreda rade po posebnom programu, dok je El Arbi Hilal Soudani još na odmoru zbog produženog boravka u reprezentaciji Alžira. Modroj ekspediciji priključit će se, po ispadanju sa Svjetskog prvenstva, još Dominik Livaković i Mario Gavranović.

U Sloveniji se tako svih devet novih imena među njima i Dilaver i Menalo, a Bjelica će uskoro početi i kratiti igrački kadar za novu sezonu. Zanimljivo je da je na pripreme otputovao i Izet Hajrović, koga mediji sele iz Maksimira.