Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

uefa ne štedi

Zagrebački Dinamo već zaradio 6 miliona eura ove sezone na eurosceni

dinamo slavlje (1)

Iznos se jasno može povećati tako da u četiri preostale utakmice grupe nastavi osvajati bodove, pri čemu svaki osvojen bod vrijedi 190.000 eura

Zagrebački Dinamo ni nakon dva kola grupne faze Lige Evrope nema pobjede, no na klupski račun se novac nastavlja gomilati.

Dinamo je s dva remija, oba puta po 0:0, protiv Feyenoorda na Maksimiru i kod CSKA-a, zaradio 380.000 eura, jer svaki bod u grupnoj fazi LE vrijedi 190.000 eura.

Pridodamo li to iznosu od 5,62 miliOna eura, koliko je klub s Maksimira zaradio i prije nego je odigrao ijednu utakmicu u grupi (3,22 miliona eura dobio na osnovu rezultata u pretkolima, a 2,4 miliona eura na temelju evropskih rezultata u zadnjih deset godina), dolazimo do cifre od 6 miliona eura. Toliko je Dinamo ukupno zaradio ove sezone u Evropi.

Iznos se jasno može povećati tako da u četiri preostale utakmice grupe nastavi osvajati bodove, pri čemu svaki osvojen bod vrijedi 190.000 eura.

Eventualno osvajanje prvog mjesta u grupi značilo bi bonus od milion eura, drugo mjesto nosi dodatnih 500.000 eura, a ulazak u nokaut fazu također još 500.000 eura.