Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dani olmo

Dinamo za igrača traži 40 miliona eura

olmo-hajrovic

Olmo ugovor s Dinamom ima do 2021. godine

Dani Olmo na stolu ima ponudu Dinama za novi ugovor kojim bi postao najplaćeniji nogometaš u istoriji HNL-a, ali Katalonac je zasad bliže odlasku s Maksimira.

Posljednjih dana porodica Olmo putem medija javno traži transfer iz Dinama. Prvo je Dani poručio da je vrijeme za iskorak u karijeri i da želi otići, a zatim je i njegov otac Miguel izjavio da im je cilj napustiti HNL ovog ljeta.

“Nije bitno u koju će ligu Dani otići. Nas više zanima projekt tog kluba. Projekt mora biti poput onog kakav nam je Dinamo ponudio prije pet godina. Moj sin želi igrati. Ako ga Real Madrid i Barcelona žele dovesti na klupu, onda to nećemo prihvatiti”, rekao je Miguel.

Olmov otac je ranije bio nogometni trener u drugoj španskoj ligi, a sada brine o sinovoj karijeri. Za italijanske medije otkrio je da Dinamo za svog najboljeg igrača traži čak 40 miliona eura.

Navodno su zasad najveće ponude bile Bayernova i Evertonova od po 28 miliona eura. Toliko bi Dinamo zaradio plasmanom u Ligu prvaka pa su u klubu odlučili da Olma neće prodati dok ne završe kvalifikacije za najjače klupsko takmičenje. Nadaju se da će na krilima Olma stići do rekordne zarade plasmanom u grupnu fazu, a nakon toga prodati Katalonca za rekordnu odštetu u istoriji kluba.

Olmo ugovor s Dinamom ima do 2021. godine.