Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za Ligu prvaka

Dinamo Zagreb nakon jedanaesteraca bolji od Cluja

dinamo slavlje (1)

Mreže su mirovale tokom dva produžetka od po 15 minuta, a pobjednik je odlučen izvođenjem udaraca s 11 metara

Fudbaleri Dinama iz Zagreba u triler završnici izvođenja jedanaesteraca savladali su ekipu CFR Cluja u meču drugog kola kvalifikacija za Ligu prvaka, javlja Anadolu Agency (AA).

Večeras su na rasporedu 11 mečeva drugog kola kvalifikacija za grupnu fazu Lige prvaka, a najneizvjesniji meč odigrali su u Rumuniji Cluj i Dinamo Zagreb.

Rumunski Cluj je na stadionu “Dr Constantin Radulescu” dočekao zagrebački Dinamo koji već nekoliko sezona ima odlične nastupe na evropskoj sceni.

Zagrebački “Modri“ su bolje otvorili utakmicu i u vodstvo došli već u 14. minuti kada je odličnu akciju golom krunisao bosanskohercegovački reprezentativac Amer Gojak.

Fudbaleri Cluja krenuli su odlučnije u drugom poluvremenu, a to im se isplatilo već u 51. minuti kada im je sudija dodijelio kazneni udarac, a fudbaleru Dinama Kevinu Theophile-Catherineu dodijelio crveni karton zbog prekršaja.

Cluj nije iskoristio penal, ali je stigao do izjednačenja desetak minuta kasnije golom Michaela Pereire.

Dinamo do nove prednosti došlo u 78. minuti kada je pogodio Lirim Kastrati.

Kada su u Dinamovom taboru očekivali posljednji sudijski zvižduk i prolaz dalje, Gabriel Debeljuh je odlično primio loptu i pogodio za 2:2 i uveo meč u produžetke.

Mreže su mirovale tokom dva produžetka od po 15 minuta, a pobjednik je odlučen izvođenjem udaraca s 11 metara.

Fudbaleri Dinama imali su više koncentracije i sreće te su izvođenje jedanaesteraca riješili u svoju korist rezultatom 6:5 i izborili plasman u narednu fazu kvalifikacija za grupnu fazu Lige prvaka.

https://www.facebook.com/dinamo/posts/4361972170543181

Rapid iz Beča u gostima je minimalnom pobjedom od 1:0 eliminirao drugog hrvatskog predstavnika Lokomotivu. Dynamo Brest je eliminirao Sarajevo.

U preostalim mečevima drugog kola kvalifikacija za grupnu fazu Lige prvaka prolaz dalje izborile su ekipe Alkmar, Molde, Qarabag, M. Tel Aviv, Miftyland, Omonia, Young Boys i Ferencvaros.