Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Riccardo Bigon

Direktor Bologne: Čekamo konačni odgovor Ibrahimovića

ibrahimovic

Švedsku superzvijezdu povezuju s Milanom, Napolijem, Bolognom i Romom otkako je obznanio da napušta LA Galaxy

Bologna je potvrdila da je njihov trener Siniša Mihajlović opet razgovarao sa Zlatanom Ibrahimovićem kako bi ga ubijedio da izabere upravo ovaj italijanski klub, prenosi Anadolu Agency (AA).

Švedsku superzvijezdu povezuju s Milanom, Napolijem, Bolognom i Romom otkako je obznanio da napušta LA Galaxy.

Nedavno mu je istekao ugovor s LA Galaxyjem, a odmah su krenule medijske spekulacije oko toga koji je klub njegova naredna destinacija.

Direktor Bologne Riccardo Bigon je izjavio kako je sretan zbog povratka Mihajlovića na klupu nakon što je prošao nekoliko terapija liječenja od leukemije.

Istakao je također da je Mihajlović u kontaktu s Ibrahimovićem, napominjući da sada od slavnog napadača čekaju konačni odgovor.

“Zlatan je poručio da će u decembru donijeti odluku. Mi smo spremni razgovarati i dalje ako bi odlučio da pređe u naš tim. Ali čekat ćemo da vidimo šta će se zaista desiti”, kazao je Bigon, dodajući da je Ibrahimović svakako napadač kojeg bi poželio svaki tim.

“Ako u januaru mognemo pojačati ekipu, sigurno je da ćemo to i uraditi”, rekao je Bigon.

Ibrahimović je profesionalnu karijeru počeo u Malmeu FF, a zatim je igrao za Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United i LA Galaxy. Za reprezentaciju Švedske, od koje se oprostio 2016. godine, upisao je 116 nastupa i postigao 62 gola.