Direktor Vidija: S Hodžićem smo napravili veliki korak naprijed

hodzicFB_fb

Bh. internacionalac Armin Hodžić od jučer je zvanično fudbaler mađarskog MOL Vidija. Bivši fudbaler Dinama i Željeznićara nije krio oduševljenje dolaskom u ovaj klub.

– Sretan sam što sam ovdje. Spreman sam i jedva čekam da počnem igrati i postizati golove. Dolazim iz velikog kluba sa kojim sam igrao Ligu prvaka, a nadam se da će tako biti i ovdje. Navijači od mene mogu očekivati dobre partije. Mislim da nema velike razlike između hrvatske i mađarske lige. Vjerujem da se sa Vidijem mogu boriti za velike ciljeve u Evropi. Razgovarao sam sa Anelom Hadžićem koga poznajem iz reprezentacije i Asmirom Suljićem koji su mi rekli sve najbolje o klubu, izjavio je Hodžić koji će u Vidiju, baš kao i u Dinamu nositi dres sa brojem 15.

Kako javljaju hrvatski mediji Dinamo je za našeg napadača dobio 2,2 miliona eura, a Hodžić će imati godišnju platu od 600 hiljada eura. Sportski direktor kluba Zoltan Kovas rekao je da je proces oko transfera bio dugotrajan, ali i da se na kraju sve isplatilo.

– Željeli smo da imamo ovakvog napadača u timu kako bi nam pomogao u nastavku sezone. Kada smo osigurali plasman u grupnu fazu Evropske lige, jasno je bilo da bi nam trebalo pojačanje u napadu i učinili smo veliki korak kada smo angažovali Hodžića koji će nam pomoći da ostanemo što dalje u evropskom takmičenju. Da bismo doveli igrača kalibra Armina Hodžića bilo je potrebno da obezbijedimo učešće u grupnoj fazi Evropske lige, rekao je Kovacs.