Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

čudna furka

Djeco, znači li vam Tare išta???

New Project (27)

Kome je dio navijača Slobode “zaželio moždani”, pomalo je nejasno. Pa, čak je i nebitno

Nakon što su u prethodnom duelu Slobode i Željezničara izvisili sramotan transparent na kojem je pisalo “Amare isti si otac, zreo si za moždani”, aludirajući na teško zdravstveno stanje legende bh. fudbala Ivice Osima, dio navijača Slobode na sinoćnjem derbiju na Tušnju, između dva ista kluba, pokazao je da nije shvatio zašto je njihov potez naišao na osudu sportske javnosti.

Podsjećamo, nakon skandaloznog transparenta dijela Fukara na utakmici 9. marta ove godine, kompletna sportska javnost u BiH, pogotovo tuzlanska, između ostalih i Fudbalski klub Sloboda, osudili su tada morbidnu poruku upućenu treneru Željezniča.

Bio je to sportski i ljudski čin čelnika kluba sa Tušnja. Čin velikog kluba. Kluba koji se sprema proslaviti 100. rođendan. Čin koji velike klubove odvaja od malih. No, dio navijača Slobode to nije shvatio.

“Zbog parole nastala je drama, moždani slijedi svima vama”, pisalo je sinoć na transparentu koji je podignut na istoj tribini.

Kome je dio navijača Slobode “zaželio moždani”, pomalo je nejasno. Pa, čak je i nebitno.

Istinskim zaljubljenicima u Slobodu i crveno-crne boje, istinskim zaljubljenicima u fudbal u cijeloj državi, nije jasna jedna stvar. Kako je moguće da dio navijača Slobode na tribini “fura” baš takve morbidne poruke, dok se jedan od najboljih poslijeratnih Slobodnih igrača, jedan od najomiljenijih Slobodnih igrača, još uvijek oporavlja od posljedica teškog moždanog udara?!

Djeco, znači li vama Tare išta???