Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Burić: Ako se vratim na gol Lecha, mogu se vratiti i u reprezentaciju

buric

Već devet godina Jasmin Burić je član Lecha iz Poznana. Golman koji je u ovaj klub dospio iz Čelika u decembru 2008, potpisavši ugovor na četiri ipo godine, u to vrijeme nije mogao ni slutiti da će ostati dio ovog kluba toliko dugo. Trenutno je jedan od igrača s najdužim stažom u nekom poljskom klubu.

– Siguran sam da su ljudi u Lechu zadovoljni kako mojim golmanskim kvalitetima, tako i ljudskim karakteristikama. Zadovoljstvo je obostrano, ja sam veoma sretan ovdje, rekao je za Sport.onet.pl.

Kaže i da nikad nije bilo ozbiljne priče o prelasku u neki drugi klub. Postojale su tek špakulacije.

– Ni danas ne razmišljam o odlasku. Dobijao sam ponekad samo upite, ali nikad konkretnu ponudu. Moja najveća želja je da s Lechom zaigram u Ligi prvaka. Do tad moramo obezbijediti mjesto u poljskom prvenstvu koje garantuje to takmičenje, dodao je.

Dva je puta tokom karijere stajao na golu Bosne i Hercegovine – posljednji put prije dvije godine u prijateljskom susretu protiv Švic arske.

– Ta priča ponovo može postati aktualna u slučaju da budem dobro branio u klubu. Nedavno je došao nosi selektor, ali me još niko nije kontaktirao. Sticanjem poljskog pasoša nisam izgubio pravo nastupa. Na taj sam se korak odlučio zbog lakšeg života ovdje, pa i lakšeg putovanja kroz Evropu. Ni danas ne znam ko je broj jedan u našem klubu. Dobro sam radio i branio tokom priprema i mislim da sam zbog toga dobio priliku protiv Arke, izjavio je bh. golman.