Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

seria a

Đurić ponovo strijelac!

Milan Djuric
FOTO: nfsbih.ba
Milan Đurić

Inače, Verona je na 18. mjestu sa deset osvojenih bodova, dok je Udineze 16. sa dva boda više

Fudbaleri Udinezea i Verone podijelili su bodove u fudbalskoj ljepotici na kojoj je viđeno čak šest golova (3:3) odigranoj u okviru 14. kola italijanske Serije A.

Bivši bh. reprezentativac Milan Đurić pogodio je i u drugom kolu zaredom. Golijada na stadionu u Udinama počela je već u 16. minuti kada je Christian Kabasele pogodio nakon asistencije Lazara Samardžića.

Na 2:0 povisio je Lorenzo Lucca u 30. minuti, a sedam minuta kasnije Đurić je vratio svoj tim u život nakon što je iskoristio jedanaesterac. Golman domaćih pročitao je njegov udarac, no on je bio izuzetno jak i precizan da ga nije uspio zaustaviti. Gol pogledajte OVDJE.

Milan Đurić ranije je pozivan u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, no u posljednje vrijeme nije na spisku selektora. On je u dresu Bosne i Hercegovine nastupio 15 puta. U 11 zvaničnih nastupa (Kvalifiakcije za SP, Kvalifikacije za EP i Liga nacija) te četiri prijateljske utakmice postigao je čak sedam golova i jednom asistirao. Ukoliko nastaviti s ovakvim partijama, Đurić bi nam možda mogao pomoći u martovskom baražu. Pogotovo zbog činjenice da su naše napadačke opcije itekako zakazale u proteklim kvalifikacijama za EURO 2024.

Verona se u potpunosti vraća u meč u 61. minuti golom Cyrila Ngonga. Novo vodstvo Udinezeu donio je Luka u 72. minuti, a konačnih 3:3 postavio je rezervista Thomas Henry.

Podsjetimo, Đurić je u prošlom kolu u remiju Verone i Lećea (2:2) dao gol i zabilježio asistenciju. Đuriću je ovo treći gol ove sezone.

Inače, Verona je na 18. mjestu sa deset osvojenih bodova, dok je Udineze 16. sa dva boda više.