Dobio dva žuta kartona u 10 sekundi, a loptu nije ni taknuo

crveni arg

Nestor Martin Alegre dospio je na veliki broj naslovnica portala i novina nakon vrlo bizarnog isključenja koje je zaradio na utakmici svoje Madariage protiv Tiro Federala u nižoj ligi argentinskog prvenstva.

Mladi Nestor je pri ulasku u teren kao zamjena ušao prerano jer nije pričekao da do kraja izađe njegov saigrač kojeg je mijenjao i odmah dobio javnu opomenu zbog toga.

Nakon toga je 10 sekundi prigovarao sucu zbog čega je dobio i drugi žuti, tačnije morao je napustiti igru.

Iako se ovo čini kao rekordno isključenje, tehnički rekord drži Keith Gillespie koji je dobio crveni prije početka susreta kada je laktom udario Stephena Hunta dok je ulazio na poluvremenu za Sheffield United 2007. godine.

Bizarno je isključen i Lee Todd iz Cros Farm Park Celtica koji je 2000. godine dobio crveni nakon što je sucu koji je upravo zviždaljkom tačno kraj njegovog uha označio početak susreta, dobacio: ‘Je..te, ovo je bilo glasno!’

No, službeni rekord u profesionalnom nogometu je crveni karton bivšeg braniča Bologne Giuseppea Lorenza koji je 1990. godine nakon samo 10 sekundi igre udario protivnika u lice i vratio se natrag tunelom do svlačionice.