Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dobra ocjena za Hajrovića: Bašiću i Radoševiću se još vrti u glavi od Izeta

hajduk_dinamoavb2-220418 (1)

Iako na terenu nije dočekao kraj jučerašnjeg derbija Hajduka i Dinama, Izet Hajrović jedan je od najbolje ocijenjenih igrača na utakmici. Novinar Indexa ocijenio ga je sedmicom, dok je najbolja ocjena na utakmici bila devetka koju je zaradio Dominik Livaković.

Dvostruki strijelac za Dinamo Mario Gravranović dobio je 8.5. Osim dvojice pojedinaca koji su obilježili ovaj meč, dobre ocjene zaradili su i Ante Ćorić, Tongo Doumbia i Izet Hajrović. Oni su dobili sedmice.

Sedmica je bila najbolja ocjena u domaćem timu, a uspjeli su je dobiti tek dvojica. Riječ je o Adamu Gyurcsou i jedinom strijelcu za Hajduk Miji Caktašu.

– Bašiću i Radoševiću se još vrti u glavi od Hajrovićevih poteza. Nevjerovatnom lakoćom je iznosio loptu i između dvojice, a nekad i trojice domaćih igrača i bio je pokretač brojnih akcija. Odigrao je nekoliko odličnih okomitih lopti koje njegovi saigrači nisu iskoristili, ali Hajroviću se baš ništa ne može prigovoriti, napisao je autor teksta na Indexu.

Preostala dvojica bh. sudionika derbija nisu ocijenjeni. Riječ je o Dinamovom Ameru Gojaku i Hajdukovom Zvonimiru Kožulju, koji su ušli s klupe i na terenu nisu proveli dovoljno vremena.