Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Doktorica Carneiro pokrenula tužbu protiv Mourinha

Eva Carneiro

Eva Carneiro, bivša doktorica u medicinskom timu Chelsea pokrenula je sudsku tužbu protiv Josea Mourinha, menadžera londonskog kluba, prenosi Anadolu Agency (AA).

Britanski mediji navode kako će Mourinho biti upoznat sa tužbom protiv njega, ali i Chelsea. Stoga će se portugalski trener morati lično pojaviti pred sudom zaposlenika, koji ima zakonsku nadležnost da se bavi sporovima između zaposlenika i poslodavaca. Prema zakonu o zapošljavanju pojedinac može biti odgovoran za štetu ako se dokaže diskriminacija.

Tužba protiv Mourinha bazira se na tome da je njegov instrumentalizovani napad na Carneiro doveo do toga da je ona izbačena sa dužnosti u prvom timu i efikasno degradirana.

Ova tužba će samo dodatno povećati pritisak na Mourinha koji se suočava da veoma lošim startom njegovog tima u Premier ligi. Proteklog vikenda Chelsea je upisao još jedan poraz, ovoga puta na Stamford Bridgeu od Liverpoola sa 1:3. Stoga se “plavci” nakon 11 kola nalaze na 15. mjestu sa svega 11 bodova.

Kontroverzna situacija sa Carneiro dogodila se na otvaranju sezone, 8. augusta, na utakmici Chelsea i Swansea. Tada se Mourinho verbalno sukobio sa Carneiro, a potom nju i fizioterapueta Jona Fearna javno kritikovao zato što su ušli u teren da pruže pomoć povrijeđenom Edenu Hazardu. Zbog toga je Chelsea u završnici utakmice na kratko bio sa devet igrača, a Mourinho je potez svog medicinskog tima nazvao “impulsivnim i naivnim”. Carneiro se nakon tog incidenta više nije pojavljivala na klupi Chelsea, a ubrzo je napustila klub. Sada traži pravdu na sudu. Njeni advokati su rekli kako doktorica neće komentarisati ništa vezano za slučaj, dok sud ne iznese svoje mišljenje.