Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Donesena odluka: Sarajevo u Ligi Evrope igra protiv Atalante

sarajevo fk

Atalanta ili Fiorentina bilo je pitanje koje je “mučilo” sve navijače, ali i struku Sarajeva o tome ko će u drugom pretkolu kvalifikacija za Ligu Evrope stići na Koševo. Voljom žrijeba u Nyonu odlučeno je da Atalanta stiže na Koševo, ali je problem nastao kada je Milan izbačen iz Evrope.

Italijanski klub Milan izbačen je iz evropskih takmičenja na godinu dana, a razlog su kršenja pravila finansijskog fair-playa, odlučila je prije nekoliko sedmica UEFA. Iako je Milan kroz prvenstvo izborio plasman u grupe Evropske lige sljedeće sezone, UEFA ih je izbacila zbog pravila u kojem stoji da svaki evropski klub koji troši više od ukupnog prihoda mora snositi sankcije. Među tim sankcijama je i izbacivanje iz međunarodnih takmičenja.

Nakon toga saopćeno je da Atalanta ide direktno u grupnu fazu, a da će u kvalifikacije Fiorentina. Ipak, tim iz Milana je uložio žalbu, koja je usvojena od strane CAS-a (sportskog suda) pa će tim iz Milana tako u grupnu fazu, Atalanta dolazi na Koševo, a Fiorentina, baš kao i po plasmanu na tabeli, ostaje bez Evrope.

Sarajevo je gost u prvoj utakmici drugog pretkola Evropske lige.