Fudbal

Italijanski golman

Donnarumma potpisao za PSG, poslao poruku navijačima Milana

14/07/2021

U dresu Rossonera postigao sam i lične ciljeve, poput debija u Serie A sa 16 godina. Proživio sam nevjerovatne godine, koje nikad neću zaboraviti

Gianluigi Donnarumma u nedjelju je osvojio naslov evropskog prvaka, a danas je potpisao za francuski PSG. U klub stiže besplatno, nakon što mu je istekao ugovor s Milanom. S Parižanima je potpisao na pet godina.

Donnarumma, 23-godišnji talijanski vratar, prvo će na godišnji odmor od tri sedmice.

Milanovi navijači već su se pomirili s činjenicom da od iduće sezone na golu neće imati mladića koji je u klub stigao s 14, a debitirao sa 16 godina, a donekle se mogu tješiti time što nije odabrao nekog od rivala iz Serie A, odnosno Juventus.

Donnarumma se prije odlaska u Pariz odlučio na Instagramu oprostiti od Milanovih navijača.

“Neki izbori su teški, ali oni su dio odrastanja. U Milan sam stigao kad sam bio malo više od djeteta, osam godina nosio sam ovaj dres s ponosom, borili smo se, patili, pobjeđivali, plakali, slavili sa suigračima, trenerima, svima koji su dio kluba, s navijačima, koji su ključni dio onoga što mi je godinama bila porodica.

U dresu Rossonera postigao sam i lične ciljeve, poput debija u Serie A sa 16 godina. Proživio sam nevjerovatne godine, koje nikad neću zaboraviti.

Sad je vrijeme za oproštaj, izbor koji uistinu nije bio lagan, a ova objava sasvim sigurno nije dovoljna da ga objasnim. Možda ga se ni ne može objasniti, jer se najdublji osjećaji teško mogu iskazati riječima. Mogu samo reći da je ponekad ispravno izabrati promjenu, suočiti se s drugačijim izazovima, rasti i upotpunjavati se.

Svi Rossoneri koje sam upoznao, od prvog do posljednjeg dana, uvijek će mi ostati u srcu kao važan, ključan dio života, u kojem sam postao ovo što jesam.

Želim Milanu sve moguće uspjehe svim srcem jer osjećaje koji me vežu za ove boje ni udaljenost ni vrijeme ne mogu izbrisati”, napisao je Donnarumma.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.