Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otac potpisao raskid

Dragulj bh. fudbala prevario Dinamo zbog Real Madrida

ajdin-hasic

Konkurenti u ovoj borbi su im Barcelona, Borussia i Everton.

Dinamo se još nije službeno oglasio o odlasku Ajdina Hasića. Na Maksimiru se još nisu pomirili da su izgubili jednog od najvećih talenata i pokušat će osporiti raskid ugovora.

A kako je uopće došlo do raskida ugovora Dinama i Hasića. U Dinamu su htjeli poboljšati ugovor mladiću zbog dobrih nastupa za drugu ekipu. On je prihvatio novi ugovor, a da bi ga i potpisao, prvo je trebalo raskinuti stari.

Budući da Ajdinov otac živi u Bosni i Hercegovini, iz Dinama su poslali dva potpisana ugovora u BiH kako Hasić stariji ne bi morao dolaziti u Zagreb zbog potpisa ugovora, piše Index.hr.

I šta se dogodilo? Otac je potpisao samo jedan ugovor, onaj o raskidu ugovora između Dinama i Hasića. Novi ugovor, već ranije dogovoren, nije potpisao zloupotrijebivši povjerenje koje su u maksimirskom klubu imali u njega.

Tako je Dinamo na najnaivniji mogući način ostao bez igrača na kojem je trebao zaraditi velik novac. Sad je Hasić slobodan igrač i od novog kluba može dobiti puno bolje uvjete od onih koje je imao u Dinamu.

A novi klub bi mu mogao biti Real Madrid. Evropski prvak već dugo prati Hasića, zapazili su ga na “Ramljaku” gdje je blistao protiv Reala, a Sportske novosti otkrivaju i da su Španci bili spremni platiti odštetu Dinamu. Sada ga mogu dobiti besplatno. Konkurenti u ovoj borbi su im Barcelona, Borussia i Everton.

U Dinamu još niko nije odgovarao za gubitak 17-godišnjeg dragulja.