borba za osminu finala

Drama u grupi F završila kobno po Inter, Ansu Fati ušao u historiju Lige prvaka (VIDEO)

fati

Drama u grupi F završila je kobno po milanski Inter koji je večeras tražio pobjedu protiv Barcelone i nadao se kiksu Borussije protiv Slavije

Nakon što su u ranijim terminima to učinili Liverpool i Napoli, plasman u osminu finala Lige prvaka večeras je ovjerilo još šest timova.

Drama u grupi F završila je kobno po milanski Inter koji je večeras tražio pobjedu protiv Barcelone i nadao se kiksu Borussije protiv Slavije.

Niti jedno od to dvoje nije se poklopilo “neroazurima”. Barcelona je kao gost slavila sa 2:1 golovima Pereza u 23. i Fatija u 87. minuti utakmice. Gol nade za Inter postigao je Lukaku u zadnjoj minuti prvog poluvremena.

Treba istaknuti kako je Fatiju bilo potrebno tri minute po ulasku u igru da postigne gol. Sa 16 godina postao je najmlađi strijelac u historiji Lige prvaka.

Borussia je istim rezultatom slavila protiv praške Slavije, a pobjedu “milionerima” donijeli su Sancho u 10. i Brandt u 61. miunti. Gol za češki klub postigao je Soucek pred kraj prvog poluvremena.

Pobjednik grupe F je Barcelona sa 14 osvojenih bodova. Borussia je druga sa 10, dok je Inter osvojio 7 bodova. Slavija je posljednja sa 2 osvojena boda.

Odličnu utakmicu u grupi G odigrala je Benfica koja je deklasirala Zenit, rezultatom 3:0, pa klub iz Lisabona nastavlja takmičenje u UEFA-inim klupskim takmičenjima.

Valencia je u grupi H kao gost slavila u Amsterdamu (1:0), pa će prošlosezonski polufinalista Ajax u drugom dijelu sezone u UEFA Evropa ligu.