Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kriza

Dramatična scena u francuskom velikanu, trener fudbalere zaključao u svlačionicu

fabio grosso
Foto: Screenshot/ YouTube

Francuski mediji ističu ljutnju italijanskog trenera i drastičan potez kojim je jučer želio otkriti ko, po njegovom mišljenju, stvara nemir i u javnost pušta informacije koje ne bi trebao

Francuski velikan Olympique Lyonnais u devet kola nije ostvario nijednu pobjedu u prvenstvu i nalazi se u velikoj krizi.

Ekipa koju vodi Fabio Grosso je trenutno na dnu tabele sa svega tri boda iz devet utakmica (tri remija, šest poraza), a svjetlo na kraju tunela se ne nazire, prenosi N1.

Francuski mediji ističu ljutnju italijanskog trenera i drastičan potez kojim je jučer želio otkriti ko, po njegovom mišljenju, stvara nemir i u javnost pušta informacije koje ne bi trebao.

Otkrio je to nekadašnji igrač PSG-a i bivši francuski reprezentativac Jerome Rothen koji tvrdi da mu je neimenovani igrač Lyona rekao da je Grosso “jedan od najgorih trenera ikad i da je udaljio igrače jedne od drugih”.

Italijan je potom zaključao sebe i igrače u svlačionicu gdje je htio pronaći “krticu” u polusatnom govoru prije početka treninga, no ona nije istupila. Osvajač Svjetskog prvenstva 2006. sa Italijom je potom otkazao trening.