Dron sa suzavcem pokušao spustiti na Maksmir tokom derbija

Zagreb, 17.05.2015 – Drvece na koje je vjerojatno zapeo dron sa suzavcem za vrijeme jucerasnjeg derbija

– Iz maksimirske šume širi se čudan miris, peče za oči – dobila je zagrebačka policija poziv u subotu predvečer. Preko puta derbi je ulazio u samu završnicu, 15 hiljada navijača svjedočilo je trijumfu modrih koji je, međutim, neko planirao uništiti. Policija je odgovorila na poziv i na terenu pronašla – dron sa ostacima suzavca! Bespilotna letjelica “zapela” je u rasadniku Fakulteta šumarstva.

– U Prilazu Slave Raškaj na Fakultetu šumarstva na tlu je pronađena bespilotna letjelica. Okolnosti ovog događaja se utvrđuju, ali za sada to ne povezujemo sa utakmicom Dinama i Hajduka u Maksimiru – rečeno je Jutarnjem listu iz zagrebačke policije čime su potvrđena saznanja kako je u trenutku derbija u blizini Maksimira bio aktiviran suzavac.

Policijski standard kako se okolnosti još utvrđuju moramo razumjeti, a još više i napomenu kako se do kraja istrage ne smije prejudicrati ni krivac ni namjera. No, doista nije teško zbrojiti dva i dva kada u vrijeme derbija nađeš u drvetu dron sa suzavcem.

paulo-machado-dinamo-hajduk-phnl-16052015_acouaj5ntfcv156dehy07fef2

Da, upravo je drvo spasilo 15 hiljada navijača, derbi, ali i obraz hrvatskog nogometa. Anonimni pilot, naime, izgleda ne zna manevrirati daljinskim pa je dron zabio u krošnju drveta. Letjelica je pala i suzavac “zamirisao” Maksimirom. Kakve bi posljedice bile da je ovaj bio precizniji i da je dron doista uletio na stadion između sjeverne i istočne tribine sad se može samo nagađati.

Nagađaju i svi koji sa derbijem i nogometom imaju ikakve veze pa se tako može čuti sa raznih strana raznih i tumačenja te “krivaca”.

Prvi je onaj koji upire prstom u frakcije BBB-a koje su opozicija aktualnoj vlasti u Dinamu. Dobra igra, rezultat i nova generacija navijača koja je počela dolaziti na stadion radi nogometa naravno da im daju motiv jer je to slika koja ruši njihovu temeljnu politiku. Kao drugu opciju sugerira se da je to sigurno maslo Torcide. Ne bi im bilo prvi put da se koriste suzavcima.

Ipak, istraga će dati odgovor na pitanje ko je domišljati manijak u ovom slučaju.