Fudbal

KVALIFIKACIJE ZA "KL"

Dudić nakon Colerainea: Gol koji su nam dali, daju stalno

09/07/2021

Otkrio je Dudić i kako očekuje da će Coleraine ići od starta na pobjedu u revanšu, no da to neće utjecati na igru Veleža

Trener Veleža Feđa Dudić bio je prezadovoljan nakon pobjede nad Coleraineom rezultatom 2:1 u prvom pretkolu Konferencijske lige.

Velež se uspješno nakon 33 godine vratio u Evropu, a do trijumfa je došao nakon preokreta (2:1) protiv Colerainea.

“Nažalost, nekad možeš upozoravati na stvari, ali današnji gol koji su dali, daju stalno. I protiv Maribora, i na drugim utakmicama, isti igrač postiže. Apostrofirali smo njega, ali Bože moj. Drago mi je da smo dobili i bila bi šteta da protivnik da iz jednog šuta gol. Apsolutno zaslužena pobjeda i potpuna dominacija. Naši stoperi su igrali 35 metara od njihovog gola”, rekao je Dudić i nastavio:

“Iako smo dali golove sa bijele tačke, mogli smo i više postići. Probao sam sa izmjenama napraviti što treba, nismo to dobili, ali vidjeli ste zadržavanja, ležanje, grčevi i to nas remeti. Gubimo tu koncentraciju, ali je sve OK. S obzirom da je ovo bila prva utakmica nakon 33 godine, navijači mogu biti ponosni. Imamo realne šanse za prolaz, ali neću reći da smo favoriti”.

Stoper Denis Zvonić je igrao sa žutim kartonom, a onda ga je Dudić izveo na poluvremenu. Objasnio je svoju odluku.

“Prije svega, nisam želio mi štoper ‘visi’ sa kartonom. Bio bi sljedeći start crveni karton. Iako je Zvonić kapiten, nepotreban je bio start jer tako oni daju golove iz prekida. Bilo je grča, stegnutih stvari. Vidjelo se to na dodavanjima, nismo imali najbolji pas koji znamo. Ali, ja sam ponosan na momke. Prva pobjeda, a ako Bog da, neće biti posljednja. Nastavljamo da živimo svoj san”.

Otkrio je Dudić i kako očekuje da će Coleraine ići od starta na pobjedu u revanšu, no da to neće utjecati na igru Veleža.

“Ako žele nešto u revanšu, moraju ići po gol. Mi se postavljamo da idemo na pobjedu jer ne znamo drugačije igrati. Imamo vrijeme da izanaliziramo i spremimo se za Sjevernu Irsku, kako bi prošli dalje”.

Za kraj, Dudić je pohvalio navijače i ambijent na Grbavici na kojoj je bilo oko 5.000 pristalica Rođenih.

“Navijače sam trebao na prvo mjesto staviti. Ovo što su priredili nakon marta 2019. godine, ovo danas je nešto predivno. Ovo je pobjeda i drago mi je da sam tu. Zaista zaslužuju na prvo mjesto kako su nas bodrili, posebno kod 0:1 nije bilo nijednog povika i nadam se da se vidimo za petnaestak dana u većem broju”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.