Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

TRENER VELEŽA

Dudić nakon Posušja: Nadam se da se Radovac nije teže povrijedio

dudic

“Rođene” već u četvrtak očekuje duel protiv grčkog AEK-a

Fudbaleri Veleža su ostvarili pobjedu u 1. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Posušja rezultatom 2:0. Golove su postigli Dejan Georgijević i Brandao de Souza, ali je trijumf “Rođenih” pokvarila povreda Samira Radovca.

Sjajni veznjak je igru morao napustiti u 70. minuti, a prilikom izlaska sa terena imao je bolnu grimasu na licu. Nije poznato o težini povrede najboljeg fudbalera Veleža, kako i sam kaže trener “Rođenih” Feđa Dudić.

On je u ovom susretu kombinovao sastav i odmorio je neke fudbalere zbog nastupa u Evropi. Velež u četvrtak očekuje susret protiv grčkog AEK-a u 2. pretkolu Konferencijske lige.

– Čestitam momcima na zasluženoj pobjedi. Bilo je dosta dobrih stvari, ali i loših kad smo postigli gol i povukli se nesvjesno. Čestitke i Posušju. Vidi se da nisu slučajno tu i neće biti prolaznici. Momci hoće da igraju, trener ima takav stil i imat će se šta pitati – rekao je Dudić i dodao:

– Radovac se povrijedio i ne znamo o kakvoj težini povrede se radi. Moramo biti tužni jer je Radovac naš najbolji igrač i najviše daje. Nadamo se da neće biti duža pauza, ali Bože moj. Možda je to sudbina. Napravili smo dobru uvertiru za četvrtak i nadam se da ćemo dobro odigrati i tu utakmicu.