Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener rođenih

Dudić: Ovo je najveća pobjeda u mojoj karijeri, idemo hrabro odigrati i u Atini

fedja dudic

“Uvijek sam govorio da se može i uvjerio sam igrače da se može. Uzmite u obzir i da smo igrali bez Zvonića i Radovca”…

Na press-konferenciju nakon meča na Grbavici i velike pobjede nad AEK-om (2:1), trener Veleža Feđa Dudić je došao sa licem sretnog čovjeka.

U samom uvodu obraćanja novinarima je kazao:

“Velika pobjeda, pokazali smo ono što smo govorili. Odigrali kako smo najavili. Odličan je skauting bio, pogotovo je drugo poluvrijeme bilo perfektno. Imali smo dva propusta i ovakva ekipa to kažnjava. Bilo je to i protiv Posušja, ali eto tu se vidi razlika. Ovo je već treća utakmica koju gubimo i zatim pobjeđujemo s 2:1. Ovo je putokaz da se može. Gledao sam prije Sarajevo, Želju… I dođe ovakva utakmica oni pognu glavu, odigraju ziheraški”, kazao je strateg Rođenih te nastavio:

“Uvijek sam govorio da se može i uvjerio sam igrače da se može. Uzmite u obzir i da smo igrali bez Zvonića i Radovca. Čestitke igračima, oni su ovdje glavni. Sad će dvije godine kako radimo zajedno, od 5. avgusta. Nedavno smo igrali u Prvoj ligi FBiH protiv Olimpika, a sada evo protiv AEK-a. Bio je jak tempo i mi smo ga nabili tako. Želio sam otvorenu utakmicu. Potrošili smo se i hvala Savezu što nam je odgodio utakmicu za vikend. Bilo bi teško to odigrati. Čeka nas teška utakmica u Atini, ali idemo hrabro i probat cemo izboriti prolaz. AEK je i dalje blagi favorit”.

Na pitanje da li je ovo njegova najveća pobjeda u karijeri, Dudić je odgovorio:

“Jeste sigurno. Najveći protivnik protiv kojeg smo igrali. Tu su i neki reprezentativci i igrači kakve ne viđamo na našim terenima. Nadam se da će biti još ovakvih pobjeda”.

Koliko je bilo bitno da se rano postigne izjednačujući gol?

“Prvih deset minuta smo bili perfektni i iz dominacije primiš gol. Ali vidjeli ste, odmah smo i mi s klupe rekli nema veze i nagradilo nas je eurogolom. Sreća prati hrabre. Danas smo bili hrabri i sigurno da je to doprinijelo”.

Šta je recept za uspjeh?

“Vjera u sebe. Da izađeš na utakmicu i vjeruješ u sebe. Rekao sam jučer da nisu vanzemaljci i ako uđeš sa takvim stavom u utakmicu imaš šanse. Imao i taj pobjednički mentalitet i mnogo je on veliki. Teško ga se stiče, ali kad ga jednom stekneš, teško ga gubiš. Ne mogu otkriti metode i recept kojim radim. Odeš u ćevabdžinicu Željo, pa ti ne daju recept…”

O stilu igre Veleža je kazao:

“Znate i kako sam vodio GOŠK, nikad nismo igrali bunker. Velež danas puno ima visokog intenziteta, a to danas pobjeđuje u fudbalu”.

Potom se osvrnuo i na zdravstveni bilten:

“Cvijanović će biti sigurno dobro do revanša. Nadamo se da će Radovca taj bol popustiti za tri četiri dana. Odlučili smo da je bolje da ga sačuvamo iako je imao veliku zelju. Da vam pokažem sliku Zvonićeve noge vi bi pali u nesvijest”.

Izlaganje je završio pričom o navijačima:

“Bilo šta novo reći za publiku… Ponavljat ću se. Kao da osjete kad padnemo, pa nas dižu. Hvala Sarajevu, ovo je moj grad i zaista mi je bilo drago što ćemo ovdje igrati kada već ne možemo u Mostaru. Dino Pekić je slavio nakon utakmice sa nama, bio je tu 24 sata za nas, po gradu nas svi pozdravljaju… Hvala mom gradu i hvala navijačima. Čuli ste i pjesmu na početku jer je na današnji dan bilo to granatiranje…”