Konferencijska liga

Dudić pred Coleraine: Nema pritiska, pripremamo se u opuštenoj atmosferi

fedja_dudic2 (1)

Dudić ističe kako su uspjeli pogledati neke utakmice Coleraine te da se radi o protivniku protiv kakvog njegova ekipa nije do sada imala priliku igrati

Nakon 33 godine Velež se vraća na europsku scenu. Rođeni će u četvrtak na Grbavici u Sarajevu ugostiti sjevernoirski Coleraine u pretkolu Konferencijske lige, novog Uefinog natjecanja.

– Pokušavamo raditi u opuštenoj atmosferi. Tako smo radili i kroz prvenstvo kada smo imali neke odlučujuće utakmice, nismo stavljali nikakav pritisak na momke. Radimo na nivou, hajmo reći, drugarstva i onda pred utakmicu “zategnemo” atmosferu, a sve do tada radimo u ležernijoj atmosferi – najavi je sutrašnju utakmicu Veležov trener Feđa Dudić.

Što se tiče igračkog kadra Dudić ističe kako ga veseli što će u novoj sezoni imati nešto širi igrački kadar:

– Nemamo nekih velikih problema s ozljedama. Imali smo izvan stroja Cvijanovića i Anđušića još od kraja prvenstva. Anđušić se sada vratio, Cvijanović trenira individualno i čekamo samo zeleno svjetlo doktora da se priključi ekipi. Novo pojačanje Dejanović je izvan stroja zbog ozljede, ostali su dobro i mogu reći da sam na slatkim mukama što se tiče početnih jedanaest u sutrašnjoj utakmici.

Dudić ističe kako su uspjeli pogledati neke utakmice Coleraine te da se radi o protivniku protiv kakvog njegova ekipa nije do sada imala priliku igrati.

– Po pitanju duel igre morat ćemo biti na sto posto. U utakmici protiv Maribora oni su dobili 9 žutih kartona. To oslikava na koji način oni igraju. U nastojanju da dođu do lopte idu u neke prekršaje koji su toliko rizični i tu ćemo morati biti maksimalno spremni – upozorio je trener Veleža.

Po njegovim riječima, Colerainovi igrači vole šutirati iz svih mogućih pozicija.

– Imaju dosta eurogolova. Nekad ti šutovi završe u rašljama, nekad preko tribine, što nije slučaj kod naše ekipe. Mi nekad hoćemo da se ušetamo od gol, odlažemo te šutove, dok oni koriste svaku priliku za udarac – kazao je Dudić.

Utakmica Velež – Coleraine igra se u četvrtak od 20:30 sati, a izravan prijenos radit će Face TV.